При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат

...
При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията, ковид мерките може да бъдат върнати

При утежняване на обстановката, ограниченията против COVID-19 могат да бъдат върнати, предизвести основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. " Създава се усещане, че действаме реактивно, под натиска на някого. Анализите се вършат всяка седмица, заповеди с промени в ограниченията излизат всяка седмица. Със или без митинги, този развой върви непрестанно ", сподели още той.

Кунчев добави, че не чака да се появи нов по-заразен вид на вируса. " Ако чакаме нещо неприятно, то ще е през есента ", сподели още той. " Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хиляди умряли ", добави Кунчев.

" Остава едно усещане, че от 20 март подвигаме ръце и няма да се занимаваме с ковид. Усилията за повишение на имунизационното покритие би трябвало да продължат. Ако сме както сега с 30% обсег, ще имаме проблеми в областта на туризма, никой няма да желае да идва тук ", сподели Кунчев. На въпрос дали ще отпадне наложителната карантина, Кунчев отговори, че можем да мислим в тази посока единствено в случай че има високо имунизационно покритие. " За да пуснете един човек, потвърдено позитивен, би трябвало да сте сигурни, че всички, с които се срещне, са предпазени ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР