При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група,

...
При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група,
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за ало измами в Северна България

При сполучлива реализация против телефонните измами е обезвредена незаконна група, работила на територията на Северна България, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Съвместните полицейски дейности са осъществени на 17 ноември от чиновници на Групово дело „ Национална полиция “, на ОД на МВР-Плевен и техни сътрудници от Районно управление-Попово при ОД на МВР-Търговище.
В резултат на дейната работа на криминалистите, на територията на Попово, са арестувани жена и мъж, работили по схемата за пазаруване на пелети по интернет.
Според първичните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица правила измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на „ муле “.
При обиск са конфискувани мобилни телефони, SIM карти, пари и материални доказателства, свързани с осъществяваната от тях незаконна активност.
До момента са открити няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани от причинителите на инцидентен принцип. Измамите са на стойност към 3 000 хиляди лв..
Двамата са арестувани за 24 часа и работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР