При тежки наводнения в Северна Корея са загинали най-малко 76

...
При тежки наводнения в Северна Корея са загинали най-малко 76
Коментари Харесай

При наводнения в Северна Корея загинаха над 76 души, още толкова са изчезнали

При тежки наводнения в Северна Корея са починали минимум 76 души и още толкоз са изчезнали. Хиляди хора са оставени без заслон, заяви Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец от Женева, представена от Ройтерс.
Поройните дъждове през последните дни са провокирали огромни наводнения и земни свличания в по-ниско ситуирани региони на страната, разрушавайки над 800 здания, в това число учебни заведения, лечебни заведения и домове, се споделя в известието.
Доброволци от Националния Червен кръст на страната са се присъединили в избавителни и издирвателни интервенции в провинциите Северен Хвангха и Южен Хвангха. Валежите са почнали на 28 август. Много от жертвите и изчезналите са деца.
На доста места бедстващите имат потребност от медицински грижи, заслон, храна, питейна вода и тоалетни, сподели Джон Флеминг от офиса на Червения кръст в КНДР. Само преди месец Червеният кръст предизвести, че заради горещата вълна и сушата в Северна Корея реколтата от ориз, пшеница и други култури умира по полето с " пагубен резултат ", изправяйки страната пред тежка продоволствена рецесия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР