При спецоперация в турския град Бурса са арестувани 12 души

...
При спецоперация в турския град Бурса са арестувани 12 души
Коментари Харесай

Издирвани от Франция терористки са заловени в Турция

При спецоперация в турския град Бурса са задържани 12 души по съмнения за участие в ДАЕШ /Ислямска държава/, измежду тях са две френски гражданки, търсени от Интерпол с алена и синя бюлетина, оповестява организация DHA.

Дирекцията за битка с тероризма е получила сигнал за джихадисти, сражавали се под знамето на ДАЕШ в Сирия до наскоро и открили се на разнообразни адреси в Бурса. Екипите на антитерористите са провели паралелни интервенции в неделя и понеделник в центъра на Бурса и на територията на 4 прилежащи общини, атакувани са 12 адреса.

Сред хванатите 12 души от Сирия има три дами, от които две с френско поданство и една със сирийско. Открит е и турският жител, който в тандем със сириец е обезпечил прехвърлянето им в Турция и жилища за укриващите се. При претърсванията у французойките са открити подправени персонални документи с откраднати от сирийци самоличности.

Един от обвинените е признал, че в Сирия е бил охранител на пълководец от ДАЕШ, той също е арестуван. От цялата група 5 души ще бъдат депортирани назад, не се прецизира къде, за момента са настанени във краткотраен център. След разпитите останалите 6 в петък ще бъдат предадени на съда.

Агенция IHA оповестява за хванати мъж и жена, също от ДАЕШ. Те са открити в Кайсери в миг на подготовка на терористичен акт за новогодишната нощ. При разпитите Мурат Й. е декларирал, че е дошъл в Турция от Франция с желанието да стартира джихад. Според него тези, които честват настъпването на Новата година, са „ гяури “, страните, ръководени с народна власт, вървят по пътя на дявола, а демокрацията би трябвало да бъде сменена с Шериат. Жената с него е Надя Н. от Мароко.

При обиските са открити цифрови устройства и голям брой снимкови материали, доказващи принадлежността им към Ислямска страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР