При специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на

...
При специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на
Коментари Харесай

Задържани за телефонни измами действали и в Старозагорско

При профилирана полицейска интервенция за секване, откриване и документиране на телефонни измами, осъществявани на територията на страната в Бяла са арестувани двама поданици на монтанско село, пътували в " Мазда ", оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. При претърсването на колата са открити мобилни телефони, 9970 лв. и златни украшения.
По първични данни те са получени при осъществяването на телефонни измами на територията на областите Враца и Монтана. По-късно в Русе е арестуван още един мъж, на който арестуваните трябвало да предадат парите и накитите. Криминалистите от регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора и Русе са осъществили интервенцията, координирани от Главна дирекция “Национална полиция” и под наблюдението на прокуратурата. В хода на следствието те открили, че Задържаните мъже имат отношение и към четири измами, осъществени на територията на Стара Загора. Те са осъществени в интервала от 17 декември 2018 до 28 февруари 2019 година и при тях са отнети общо 24 970 лв., за които са формирани и се водят досъдебни производства.
На тримата арестувани са повдигнати обвинявания и им е наложена мярка за неотклонение " Задържане под стража " за период до 72 часа с разпореждане на Районна прокуратура - Стара Загора. Работата по формираните досъдебни производства продължава
На тримата мъже - на 24, 50 и 48 години, са повдигнати обвинявания за закононарушение по член 209, алинея 1 по отношение на чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, оповестяват от Апелативна прокуратура - Пловдив. В съучастничество между тях и за имотна полза те са поддържали в подвеждане жена, с което й предизвикали имотна щета в размер на 5630 лв.. При доказване на виновност ги грози отнемане от независимост от една до шест години. Районната прокуратура ще продължи надзора на работата по следствието, а в старозагорския областен съд е импортирано искане за формиране на произвеждане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на тримата обвинени, което съдиите ще гледат на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР