При спецакция на ГДБОП и прокуратурата са задържани 13 души,

...
При спецакция на ГДБОП и прокуратурата са задържани 13 души,
Коментари Харесай

Разбиха наркогрупа, подготвяла убийства на магистрати и полицаи

При спецакция на ГДБОП и прокуратурата са арестувани 13 души, а четирима към момента се търсят. В листата за мокри поръчки са участвали имената на двама прокурори от Спецпрокуратурата, отказвали да приключват каузи против членове на незаконната група. Сред арестуваните е синът на една от знаковите фигури в незаконния свят Йосиф Йосифов - Костинбродския.

Разследващите от ГДБОП влизат в следите на незаконната група в средата на предходната година, когато бандата прави нападателен опит да завземе територии от столичния пазар. Първоначално в два квартала - пребивали конкурентни дилъри, а по-късно карали малолетни да пласират дрогата. Преди два месеца службите получили сигнал, че се приготвят покушения. Групата имала лист с имената на „ неуместни “ служители на реда и магистрати, които разследвали някои от членовете на бандата. Сигналът е подаден от чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи, който забелязал, че го наблюдават.
Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура: Според свидетелските показания се твърди, че има подобен лист или един набор от лица, които си правят съзнателно работата и не взимат пари и вследствие на това по отношение на тях би трябвало да бъдат осъществени избрани неподходящи последици. Телесни повреди, в това число и убийства.  Разбиха незаконна група, подготвяла убийства на магистрати и служители на реда Разбиха незаконна група, подготвяла убийства на магистрати и служители на реда
ГДБОП и прокуратурата разрушиха незаконна група, подготвяла убийства на магистрати и служители на реда. 10 души са арестувани в ареста. Четирима към момента се търси...

От ГДБОП обявиха, че измежду арестуваните е обвинен за убийството на надзорник преди 2 години, както и синът на Йоско Костинбротския, който един път към този момент е арестуван за присъединяване в тайфа за побои. Според прокуратурата той е имал управителна функционалност. В хода на следствието са претърсени над 100 адреса.
Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП: На нас до момента не ни се беше случвало, само че въпросното задържане на главното ядро от групата стана на връх Шипка. Там се събраха от територията на цялата страна. Групата е извънредно мобилна, извънредно тайна. Действията бяха осъществени с хирургична акуратност.
От Министерство на вътрешните работи обявиха, че са обезпечили специфична отбрана на набелязаните магистрати.
Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Ще вземем безусловно всички ограничения, които ни разрешава закона, с цел да защитим всеки един чиновник, всеки един магистрат, който вършейки си съзнателно и по закон работата попада в такива описи и против него се възнамеряват насилствени дейности. Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура: Няма да позволим безусловно никаква форма на напън. Ще бъдем безкомпромисни при констатиране на такива случаи.
От прокуратурата зявиха, че с изключение на за разпространяване на опиати и трафик на хора ще бъдат повдигнати обвинявания за подготовка на убийства и телесни повреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР