При силно желание за консумацията на нещо сладко за пациентите

...
При силно желание за консумацията на нещо сладко за пациентите
Коментари Харесай

„Забранените“ храни, които дори диабетиците могат да консумират

При мощно предпочитание за потреблението на нещо сладко за пациентите с диабет е по-добре да употребяват артикули със захар, в сравнение с с подсладител.

1. Захар, мед и шоколад

Според известният доктор Александър Мясников за пациентите с това заболяване не би трябвало да има „ неразрешени “ храни - позволяват се те да употребяват даже сладкиши, несъмнено, належащо е само те да го вършат рационално.

Експертът е безапелационен, че диабетиците могат да употребяват лъжица мед и малко черен шоколад, без да се притесняват, че това ще навреди на здравето им. Той не предлага потреблението на храни, съдържащи подсладители.

„ Да, по този метод в тялото ви не приема захар, само че с подсладителите вие заблуждавате рецепторите и инсулинът потегля нагоре “, изясни лекарят позицията си по този въпрос.

2. Алкохол

Доктор Мясников също не е склонен с обстоятелството, че алкохолът е " неразрешен " за диабетиците.

Той е безапелационен, че алкохолът е позволен в дребни количества: чаша алено вино или дребна порция мощен алкохол - тази норма е закрепена в интернационалните рекомендации за диабетици.

3. Плодове

Можете ли да ядете плодове при съществуването на диабет?
Експертът изясни, че изборът им би трябвало да бъде обвързван с техния гликемичен показател: плодовете с невисок гликемичен показател са позволени за диабетици, въпреки и в умерени количества.

4. Тестени произведения

В допълнение са възможни и тестените произведения. Единственото изискване е те да не се подготвят от бяло брашно, то може да участва в състава им в дребен %, само че главната съставна част би трябвало да е пълнозърнестото брашно.

Важно: Статията не може да замести консултацията с доктор! При съществуването на заболяване се консултирайте с доктор, който ще назначи подобаващите за вас медикаменти и хранителен режим.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР