При съвместна акция на НАП, БАБХ и Икономическа полиция бяха

...
При съвместна акция на НАП, БАБХ и Икономическа полиция бяха
Коментари Харесай

НАП и БАБХ разкриха нелегален внос и търговия с лекарства за животни

При взаимна акция на Национална агенция за приходите, БАБХ и Икономическа полиция бяха разкрити и запечатани хранилища за незаконно внасяне и търговия с ветеринарномедицински артикули (ВМП) , оповестяват от пресцентъра на БАБХ. Иззети са незаконни препарати, такива с изминал период на валидност, както и компютърна техника. Проверките не престават и в животновъдни обекти, в които са били публикувани незаконните ВМП.

Фирмата правила незаконен импорт и търговия с ветеринарномедицински артикули, разполагала със законни и с противозаконни хранилища в разнообразни области в страната - София, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора, оповестяват от БАБХ.

След получен сигнал, бяха образувани екипи от чиновници от Централно ръководство на БАБХ, от Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ), взаимно с Национална агенция за приходите и Икономическа полиция, които при инспекции в другите хранилища на компанията откриват изчезнала и непълна документи във връзка с получени, продадени и налични артикули. Открити са също погрешно съхранявани ВМП.

Установени са редица нарушавания като фактури, издадени от въпросната компания, в които не е посочено името на ВМП, съществуване на празни опаковки от ВМП, чиито данни върху опаковката и листовките не са в сходство с условията, артикули с изминал период на валидност и липса на документи за генезис на част от ВМП.

След поредицата установени нарушавания - оголен незаконен склад за медикаменти и фуражни добавки с изминал период на валидност, незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули с етикети от Румъния и Гърция, инспекциите не престават във ферми и аптеки в цялата страна, в които са били продавани съответните незаконно импортирани ВМП.
 Започва осъществяването на Национална стратегия за профилактика на заболяванията по животни
Започва осъществяването на Национална стратегия за профилактика на заболяванията по животни

Програмата ще се реализира до 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР