При руски удар по железопътна гара, пълна с бягащи цивилни

...
При руски удар по железопътна гара, пълна с бягащи цивилни
Коментари Харесай

Окупаторът удари жп гарата в Херсон, взе жертва и рани четирима

При съветски удар по железопътна гара, цялостна с бягащи цивилни в южния украински град Херсон, е умрял минимум един човек, а други четирима са ранени, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна.

" Херсон вечерта. Около 140 цивилни жители чакат на гарата трен за евакуация. Това е моментът, в който врагът стартира масирана бомбардировка на града ", съобщи Игор Клименко в обява в Telegram, представен от " Дарик ".

По думите му един служител на реда е умрял, а двама цивилни и двама служители на реда са ранени от шрапнели.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че " редица цивилни са били на мястото ", когато е нанесен ударът, и добави, че там незабавно са пристигнали избавителни служби.

Украинската железопътна компания " Укрзализниця " заяви в Telegram, че един трен и гарата са потърпевши, само че " обстановката е под надзор и железницата е подготвена да продължи да действа ".

Град Херсон е окупиран от съветски войски малко откакто Москва нахлува в Украйна в края на февруари 2022 година

Под натиска на украинските войски съветските сили в последна сметка се изтеглят от другата страна на река Днепър, която минава около града.

Оттогава градът е подложен на постоянни съветски бомбардировки. По-рано на 26 декември началникът на военната администрация на Херсон Роман Мрочко съобщи, че през последните 24 часа градът е бил подложен на продължителни масирани съветски удари, при които са ранени четирима души, в това число един доста тежко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР