При разследването на изборните нарушения, в момента се занимаваме с

...
При разследването на изборните нарушения, в момента се занимаваме с
Коментари Харесай

Гешев: Има дела в съдебна или досъдебна фаза по втория списък „Магнитски“

При следствието на изборните нарушавания, сега се занимаваме с най-ниското равнище, което няма по какъв начин да води до сериозна успеваемост и битка с този тип закононарушения - това сподели в изявление за основният прокурор Иван Гешев. 

Тези, които желаят да купуват гласове, след това доста постоянно се сменят. Но тези мрежи, които реализират " търговията с гласове ", са почти едни и същи и те не се въздействат от политическата принадлежност. Това са хора, които професионално се занимават с тази незаконосъобразна активност, изясни още обвинител номер едно. 

По думите му при предходните няколко вота се случва това, което се случва на българските пътища. Играем си на стражари и апаши. Преследват се моторни транспортни средства с мигранти, задържаме водачите и мигрантите. Това вършим и с изборната престъпност, разяснява Гешев.

По мотив втория лист " Магнитски ", Гешев напомни, че към този момент има каузи в правосъдна фаза или в досъдебната фаза. Според него би следвало да се одобри законодателство, в границите на Европейския съюз като регулация, което да урежда сходни проблеми. 

" По отношение на всички лица, които са в така наречен " втори лист " има или каузи в правосъдна фаза, или в досъдебната фаза. Какво повече да предприеме прокуратурата? Още повече, че на Вас ви е ясно, от този лист, от този закон, няма правни последствия не просто в България, а в целия Европейския съюз. Казва го представител на Европейската комисия. Друг е въпросът, че би следвало да се одобри законодателство, в границите на Eвропейския съюз като регулация, който да урежда сходни проблеми. 

Законът " Магнитски " е административен и политически инструмент, осъждането на лица няма общо с този закон. Наказателно-правният резултат е радикално друг. Те нямат нищо общо едно с друго. Това, което написа в листата за България, е това, което ние казахме, че имаме следствия и правосъдни производства. Не е наложително да има наказателно юридически резултат ".

Гешев разяснява и прекратеното следствие за търговия с въздействие против президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. Според него преценката дали да се внесе обвинителен акт и дали са налице задоволително доказателства за покачване на обвиняване е друга и това се прави от съответен магистрат. 

" Колегите са решили, че към този миг няма задоволително доказателства за внасяне обвинителен акт. Това са обстоятелствата. Всичко друго са тълкования, които всеки е свободен да прави ", сподели Гешев и уточни, че е въпрос на позиция " дали това е неуспех на прокуратурата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР