При проверка на камион на Дунав мост 2, митнически служители

...
При проверка на камион на Дунав мост 2, митнически служители
Коментари Харесай

На живо: Спипаха 162 кг висококачествена марихуана и 4,6 кг кокаин

При инспекция на камион на Дунав мост 2, митнически чиновници са разкрили в левия контейнер на транспортното средство 172 пакета, цялостни с вещество, което е рагирало на коноп. На митническия чиновник му е направило усещане, че единият водач е доста обезпокоен и е направил инспекцията.

Това сподели на конференция административният началник на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, която изнесе детайлности за контрабанда на опиати. "Бруто тежестта на опиата е 162 кг. Двамата водачи са привлечени като обвинени за това, че са внесли в страната високо рисково наркотично вещество. Грози ги от 10 до 15 години. Наркотикът и камионът, с който е пренесен, се конфискуват в интерес на страната. Двамата водачи се признават за отговорни. Познавали са се от дълго време. И двамата са знаели, че са превозвали наркотично вещество. Те са арестувани до 72 часа. Внесено е искане в Окръжен съд-Видин за непрекъснатото им задържане под стража. Към момента не мога да кажа за къде е бил предопределен опиата. Не мога да дам детайлности за активността на транспортната компания. Тече следствие и към момента не мога да кажа дали има канал за транспорт на опиати. Контрабандата е открита през вчерашния ден и към момента е рано да вършим мнения ", сподели още тя.

"Тази акция е осъществена напълно от митническите чиновници, без да има сигнал ". Това разкри Георги Костов Георги Костов е роден през 1967 година в град Хасково. Той е приключил Висш... към профила, шеф на Агенция "Митници ". Колегите са подходили извънредно професионално. Става дума за марихуана, която е с доста високо качество. Мога да поздравя сътрудниците за положителната работа на терен ", добави той.

"Има и втори случай, при който са арестувани 4,6 кг кокаин на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ". Като обвинен е арестуван холандски жител, който е арестуван до 72 часа. И за него е импортирано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража ". Холандският жител се възползва от своето право и отхвърля да даде пояснение. Наркотикът е конфискуван ", разкри още Албена Вутова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР