При повечето продукти нормата е реалният срок на годност да

...
При повечето продукти нормата е реалният срок на годност да
Коментари Харесай

Животинските продукти се консумират в срок на годност, при другите може 1,5 пъти над упоменатия

При множеството артикули нормата е действителният период на валидност да 20 – 50 на 100 по-дълъг, в сравнение с е записаниат на етикета. На някои едва известни детайлности към тази тематика сме посветили нашия сегашен лайфхак.

Ако срокът, записан на опаковката е 7 дни, значи е употребим 10. 3-те дни са нещо като пет. Защо производителите записват тогава по-къс период? Причината е, че както някои от тях и записват на етикетите „ продуктът е най-хубав до” въпросната дата. Изследванията им са посочили, че по-късно стартират леки промени на усета или консисетнцията.

Много обаче би трябвало да се занимава с някои групи артикули като месото и рибата, където освен времевият период, само че и методът на предпазване са показанието, което отличава храната от отровата. Някои млечни артикули като кашкавала също би трябвало да се изхвърлят незабавно след периода. Писали сме лайфхак по тематиката и какъв брой отровен може да бъде другояче толкоз мекия и прелестен артикул. Сиренето и киселото мляко са по-издържливи. Често ден – два добавка към периода не са проблем. Далеч сме от годините, когато нещото, което през днешния ден някои назовават и йогурт ставаше негодно след 2-3 дни.

Правилото при всички просрочени храни е, че колкото по-малко количество погълнете от тях и колкото по-скоро след периода, толкоз по-малка е заплахата – знаете античната мъдрост, че „ единствено дозата е отрова”.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР