При потъването на претоварена лодка с около 30 души на

...
При потъването на претоварена лодка с около 30 души на
Коментари Харесай

Лодка потъна край Мианма, най-малко 11 са загинали

П ри потъването на претрупана лодка с към 30 души на борда край крайбрежията на Южна Мианма са починали минимум 11 души, а останалите пасажери са оповестени за изчезнали , заяви през днешния ден локален набожен представител, представен от Франс прес.

„ Снощи открихме 10 тела, а тази заран още едно “, съобщи пред Агенция Франс Прес будистки духовник от село Кяук Кар в южния регион Танинтари, поискал да остане неизвестен.

„ Лодката е отплавала от селото в 21:00 ч. локално време, когато към този момент е било прекомерно късно. Тя е била претрупана и е потънала “, уточни източникът.

В лодката са пътували най-вече деца и младежи, които са се прибирали в Миейк, където вървят на учебно заведение, след двуседмична почивка, добави монахът.

Селяните са траяли с кремацията на 11-те открити жертви, добави той, а за останалите пасажери тече избавителна интервенция. Според монаха нито едно от откритите тела не е на възпитаник.

Инцидентите с лодки са постоянно срещано събитие в Мианма заради остарялата инфраструктура и немарливото отношение към разпоредбите за сигурност. Пътническите лодки, които се движат в морето край крайбрежията или по реките, постоянно са претъпкани.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР