При последната промяна в състава и функциите на членовете на

...
При последната промяна в състава и функциите на членовете на
Коментари Харесай

Автомагистрали: При намалени финансови резултати се намалява заплащането на директорите

При последната смяна в състава и функционалностите на членовете на Съвета на шефовете за изпълнителен шеф беше определен инж. Иван Станчев, който размени на поста инж. Валентин Вълков. Заедно с тази смяна беше направено изменение от принципала – министъра на районното развиване и благоустройството на Устава на " Автомагистрали “ ЕАД, считано от датата на регистриране на измененията в Търговския указател.

Това се споделя в позиция на " Автомагистрали” по отношение на възнагражденията на членовете на Съвета на шефовете на " Автомагистрали “ ЕАД.

По силата на това събитие ръководителят на съвета на шефовете е овластен с представителни функционалности да съставлява сдружението дружно и поотделно с изпълнителния шеф. Овластените да съставляват сдружението лица, с изключение на възнаграждението им като членове на съвета на шефовете, получават и заплащане за упражняваната от тях представителната власт.

Възнаграждението на членовете на съвета на шефовете се дефинира тримесечно при изискванията и по реда на Раздел V от Правилника за използване на Закона за обществените предприятия. Формирането на възнагражденията им е функционалност от постигнатите финансови резултати в сдружението въз основа на нормативно избраната отчетност. Това може да докара както до позитивни, по този начин и до негативни критерии за установяване на възнагражденията.

При понижени финансови резултати се понижа и съответното възнаграждение на членовете на съвета на шефовете. Държим да отбележим, че възнагражденията на членовете на съвета на шефовете в " Автомагистрали “ ЕАД постоянно са определяни и изплащани в сходство с настоящата нормативна уредба. Дружеството е обект на голям брой инспекции от разнообразни контролни органи и не може да си разреши нарушавания в тази връзка. Нещо повече, от момента на назначението си до днешна дата членовете на съвета на шефовете на сдружението не са употребили полагащите им си представителни финансови средства за подкрепяне на тяхната активност, декларират още от сдружението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР