При посещението на българската делегация в Украйна ще бъдат обсъдени

...
При посещението на българската делегация в Украйна ще бъдат обсъдени
Коментари Харесай

Лена Бориславова пред bTV: Посещението на делегацията в Украйна е по инициатива на Зеленски


При визитата на българската делегация в Украйна ще бъдат разисквани както съответните потребности на страната, по този начин и други належащи въпроси. Това разясни за bTV представителят на кабинета Лена Бориславова.

Тя разяснява, че отсъствието на Българска социалистическа партия от делегацията не би следвало да е спънка за оказване на помощ на Украйна.

Посещението на българската делегация в Украйна е по самодейност на президента Володимир Зеленски, съобщи представителя на кабинета Лена Борисолалова.

„ Те поддържат връзка, чуват се съвсем всяка седмица. С създаване на тази връзка министър Кулеба сподели, че доста ще се радва се види с българския министър председател поради помощта, която сме им оказали “, добави Лена Бориславова.

Тема на визитата ще е както нужната на Украйна помощ, по този начин и други настоящи въпроси - като присъединението на страната към Европейския съюз.

„ Ние, като страна, поддържаме разширението на Европейски Съюз, само че би трябвало доста ясно да се видят стъпките. Това ще координираме в допълнение. Общата картина е, че колкото повече членки имаме, толкоз по-добре за целия Европейски съюз. Също по този начин в Украйна още има български жители, ще забележим дали няма потребност. Освен това ще повдигнем тематиката и за евакуацията на българския транспортен съд в Черноморск “, сподели още Лена Бориславова.

Българската страна ще се срещне с президента Зеленски. Поискали сме среща и с украинския министър на превоза. Бориславова съобщи още, че не е обезпокоена от обстоятелството, че в делегацията няма да има представител на един от съдружните сътрудници.

„ Българска социалистическа партия показаха увереност, че е уместно да свикаме съдружен съвет откакто мине визитата “, изясни Лена Бориславова.

Делегацията ще се състои от към 15 души - в това число и защита от страна на НСО. Украинската страна също е поела ангажимент да обезпечи сигурността на делегацията. От съображения за сигурност - Бориславова не разясни точният маршрут, нито какъв брой ще продължи престоят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР