При покупка на жилище, ако е ново, е важно да

...
При покупка на жилище, ако е ново, е важно да
Коментари Харесай

Как да изберем фирма строител на жилища в шест стъпки

При покупка на жилище, в случай че е ново, е значимо да се знае кой е строителят. Това има изключително значение в случаите, когато покупката е " на зелено ". Причината е по-високият риск за купувача, който влага пари без да е предпазен при възможен неуспех на начинанието или при неучтивост на продавача. Според българското законодателство предварителните контракти не подлежат на регистриране и по този начин купувачът не е сигурен, че е единственият, подписал контракт за съответното жилище.

Глобалната рецесия от 2008 година се отрази пречистващо на нашия отрасъл и отся прецизните от непрецизните, разяснява пред " Дневник " арх. Марин Бакалов. По думите му към днешна дата хората стартират да демонстрират доверие и да купуват " на зелено ", тъй като и елементарните жители към този момент виждат,че пазарът е отсят от некомпетентните и са останали професионално грамотните компании. Освен това, съгласно него, и клиентите са по-опитни и са се научили да отсяват качественото от некачественото.

Ето шест елементарни стъпки, които купувачът може да направи преди да вземе дефинитивно решение.

1. Проверете компанията в Търговския указател на http://www.brra.bg/>. Така ще знаете имената на притежателите и ръководителите, размера на капитала, годишния финансов доклад. Има случаи, в които вложителят е друг от строителя. Тогава е добре да се ревизира и той.

2. Уверете се, че сдружението е вписано в Централния професионален указател на строителя, воден от Камарата на строителите в България. Това подсигурява, че компанията няма ликвидни и изискуеми обществени данъчни отговорности и отговорности за наложителни осигурителни вноски; 2. не е оповестена в неплатежоспособност и не се намира в произвеждане по неплатежоспособност или ликвидация; 3. разполага с техническо съоръжение за осъществяване на декларираните строително-монтажни работи; 4. разполага с нужния дипломиран личен състав.

3. Проверете за каква група и категория градежи е вписан строителят. Според Закона за устройството на територията жилищните здания с високо застрояване са от трета категория; жилищните и смесените здания със приблизително застрояване са от четвърта категория, а тези с ниско застрояване и вилите са в пета категория.

4. Попитайте какви документи има сдружението. Внедрена система за ръководство на качеството, въпреки и да не е наложителна, значи, че то е положило старания, в това число финансови, да сътвори ред и надзор в работата, материалите и документите си.

5. Огледайте осведомителната табела на градежа, където планирате да купувате. Сверете данните с информацията, с която вие разполагате. Ако има просрочие в осъществяването, попитайте каква е повода.

6. И най-важното - поинтересувайте се каква е строителната история на изпълнителя. Посетете предходни негови обекти и, в случай че е допустимо, разговаряйте със притежателите. Интернет форумите също са източник на информация, само че изискват сдържаност - както към възторжените похвали, по този начин и към безогледните ругатни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Места за живеене (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР