При пожар в автобус загинаха 46 човека, съобщи МВР. Първоначалната

...
При пожар в автобус загинаха 46 човека, съобщи МВР. Първоначалната
Коментари Харесай

46 македонци загинаха в горящ автобус на магистрала Струма, сред жертвите има деца

При пожар в рейс починаха 46 индивида, заяви Министерство на вътрешните работи. Първоначалната информация сочи, че те са жители на Северна Македония. Сред жертвите има деца - 12 малолетни и 5 малолетни.

Инцидентът стана на автомагистрала " Струма " малко след 2.00 ч. тази нощ, покрай село Боснек. Жертвите са македонски жители. Те са се прибирали от екскурзия в Турция.

Малко след среднощ рейсът е спрял на бензиностанция до София, след което е траял. След към час транспортното средство с регистрация в Скопие е аварирало. Според първична информация причина да не могат да се спасят хората е това, че рейсът се е преобърнал. Една от версиите е, че рейсът се е блъснал в мантинелата. Това е повода да не може да се каже сигурно дали рейсът първо е аварирал и след това се е запалил или първо е станал самият пожар в транспортното средство.

 Снимка: БТА

Седем души са избавени и са откарани в " Пирогов ". Те са контактни и в устойчиво положение. Разказали са, че водачът е умрял и са били блокирани в рейса. Наложило се да счупят прозорците, с цел да се спасят.

" Момиче на 17 години и шестима възрастни са признати в болница " Пирогов " след случая с рейса на автомагистрала " Струма ", сподели пред Българска телеграфна агенция доктор Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в лечебното заведение. " Няма заплаха за живота им. Момичето и петима от възрастните са в Клиниката по изгаряния, един е ориентиран Клиника по травматология. Извършват се спомагателни проучвания на всички ", добави тя.

 Снимка: БТА

" Участъкът на автомагистралата има голям брой проблеми, цяло лято там са ремонтирани дупки ", сподели пред bTV пътният специалист Диана Русинова.

" 50 метра от мантинелата на автомагистрала " Струма " са раздрани при злополуката ", сподели пред медиите кметът на Перник Станислав Владимиров. Той удостовери, че секторът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа.

 Снимка: БТА

Българският министър председател Стефан Янев е уведомил сътрудника си от западната ни съседка Зоран Заев.

" Първо, желая да изразя съболезнования на околните на жертвите. Преди няколко минути българският министър председател Стефан Янев ме осведоми за огромната покруса на Автомагистрала " Струма " край Боснек. Там рейс с македонски номера е претърпял злополука и се е стигнало до покруса. В него са пътували 53 пасажери, 46 са починали, а 7 са закарани в болничното заведение, и са превозени към София. Помолих премиера да ме осведоми навреме за аргументите за случая. Македонските служби - министерствата на вътрешните работи и на опазването на здравето са осведомени, и още сутринта ще изпратят екипи, с цел да оказват помощ. Първо би трябвало да се удостовери от кое място на къде е пътувал рейса, само че евентуално вътре са пътували жители на Северна Македония, щом е бил с такава регистрация. Ужасен съм от нещастието, скърбя за случая. Благодаря на българските управляващи, които вършат всичко за опазването на животите на оживелите. Ще бъдем доста признателни за следствието на тази покруса ", сподели Заев пред bTV.

 Снимка: Скрийншот/bTV

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по аутобана в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления. Обходният маршрут е: пътен възел " Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел " Даскалово ".

Властите приканват над мястото на случая да не се пускат дронове.

 Снимка: БТА

По предписание на основния прокурор Иван Гешев, делото на тежкия пътен случай е предоставено на екип от следователи от Национална следствена работа. Това сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева На мястото е зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Вече са почнали дейности по следствието, прави се оглед на местопроизшествието.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР