При подготовката на новата учебна година родителите да внимават за

...
При подготовката на новата учебна година родителите да внимават за
Коментари Харесай

КЗП започва засилени проверки за ученическите раници и пособия на пазара

При подготовката на новата образователна година родителите да внимават за оповестяването на цените и то най-много в случаите, когато избират разнообразни комплекти – композиция от принадлежности, артикули, раници, облекла и прочие, предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов по ТВ Европа.

„ Понякога търговците за в действителност да улеснят родителите оферират подобен вид предложения, само че не всеки път това е най-изгодната цена. Затова един от акцентите при нашите инспекции е правилното оповестяване на тези цени. А когато приказваме за друг вид промоции, акции, понижения – наблюдаваме дали подхожда на действителността този анонс “, уточни Маргаритов. Той добави, че при инспекциите се обръща внимание още на сигурността на стоките и верността на информацията за техните характерности, които постоянно биват описвани много примамливо да родителите.

„ Нашият фокус ще бъде и върху онлайн пространството, защото в последните години, в това число и по жалбите в предходни интервали, виждаме по какъв начин родителите избират да пазарят и в интернет, където също се оферират от електронните магазини много каталози, комбиниращи нужните артикули за старта на годината “, означи ръководителят на КЗП. „ Във форумите, които сме проследявали, хората разясняват, че след първичната еуфория към подготовката на учениците и закупуването на тези артикули, след това са ги видели на други места на по-ниски цени. Притиснати от времето, нормално се доверяваме на някой различен вместо нас да реши казуса с целия този лист от нужни неща. Но има задоволително време и към момента да бъде изработен деликатен обзор и да бъдат съпоставени предложения, с цел да не се получава след това отчаяние. А ние, от своя страна, ще следим за коректността при оповестяването на тези промоции и понижения “, сподели още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР