При пациентите със захарен диабет COVID-19 протича по-тежко и рискът

...
При пациентите със захарен диабет COVID-19 протича по-тежко и рискът
Коментари Харесай

Здравното министерство: Ваксинирането срещу COVID-19 при лица със захарен диабет трябва да e приоритетно

При пациентите със захарен диабет COVID-19 протича по-тежко и рискът от хоспитализация или гибел е по-голям. Значителна стъпка в първичната профилактика е навременната имунизация, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Ето какво още написаха те:

При пациентите със захарен диабет COVID-19 протича по-тежко и рискът от хоспитализация или гибел е по-голям. Значителна стъпка в първичната профилактика е навременната имунизация.

Ваксинирането при лица със захарен диабет би трябвало да бъде предпочитано. Независимо дали пациентът е с диабет вид 1 или вид 2, преддиабет или гестационен диабет, имунизациите против COVID-19 са безвредни. Не е известно взаимоотношение на имунизациите с медикаментите за диабет, тъй че е значимо да се продължи приемът на лекарства или инсулин. При някои пациенти с диабет се откриват по-високи стойности на кръвната захар за няколко дни до седмица след имунизацията.

Деца на възраст над 12 година могат да получат имунизацията и се предлага да го създадат, изключително в случай че имат диабет.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3037774046480190&id=1622143941376548
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР