При първото си официално посещение в САЩ, откакто Джо Байдън

...
При първото си официално посещение в САЩ, откакто Джо Байдън
Коментари Харесай

На посещение в САЩ Макрон обсъжда световния ред с Байдън

При първото си публично посещаване в Съединени американски щати, откогато Джо Байдън е президент, Еманюел Макрон ще дискутира с американския си сътрудник редица значими въпроси - от войната в Украйна, през нуклеарната стратегия на Иран до връзките с Китай. 

Лидерите ще беседват и за търговията - чака се да бъде разискван американският Закон за понижаване на инфлацията, по силата на който се отпускат огромни дотации за създадени в Америка артикули. От " Ройтерс " оповестиха, че френският президент е нарекъл закона " супер нападателен " към европейските компании. 

Във френското посолство във Вашингтон Макрон сподели, че средствата, изплащани на американски компании, може да разделят Запада. По-рано други европейски водачи също разясниха, че законът не се отразява положително на фирмите в Европа. 

От Белия дом обаче заявиха, че законодателството дава обилни благоприятни условия, както и изгоди за енегийната сигурност. 

По време на полемиките Макрон ще обърне внимание и на климата - съгласно него Съединени американски щати и Франция би трябвало да работят дружно за промени в Международния валутен фонд и Световната банка, тъй че средствата от двете организации да бъдат насочвани към страни, наранени от климатичните промени.
Въпросът е по какъв начин да координираме нашите упоритости и дейности, с цел да се оправим с изменението на климата и индустриализацията в страните ни и да осигурим работни места. Това е основна част от моето посещаване.
Еманюел Макрон, президент на Франция

По-рано френският президент взе участие в диалози в областта на нуклеарната енергетика със чиновници от администрацията на Байдън. Освен това посети централата на НАСА и разиска галактическото съдействие с американския вицепрезидент Камала Харис. Според Макрон космосът се е трансформирал в " ново поле на спор ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР