При някои производители внимателният наблюдател има чувството, че проучванията са малко повече

...
При някои производители внимателният
наблюдател има чувството, че
проучванията са малко повече
Коментари Харесай

Проучванията на Hyundai или обещания за бъдещето

При някои производители внимателният наблюдател има възприятието, че проучванията са малко повече от упражнения за пръсти за дизайнерите, доста постоянно оставащи в архивите на компаниите. Като доказателство за това какво би могло да се направи с времето за смели визии е особеното справяне на Hyundai, където концепциите от автомобилните проучвания се вливат непосредствено в идващите серийни модели.

Това се случи да вземем за пример с разработките i-oniq, който беше показан на автомобилното ревю в Женева през 2012 г., с Intrado от 2014 година, който оказа голямо влияние върху дизайна на Hyundai Kona, или с RN30 от 2016 година, който пък послужи за предшественик на дизайнерски детайли, приети както от i30 N, по този начин и от N30 i30 N TCR. При корейците изследванията и разработките наистина оставят съществени следи.

Същото се отнася и за футуристичната концепция задвижвана с горивни кафези FE, която беше показана за първи път на автомобилното ревю в Женева 2017. Малко по-късно автомобилът Nexo, второ поколение на горивни кафези, взе каквото можа от прототипа на модела. А дизайнерските характерности на Le Fil Rouge през 2018 година бяха пренесени в осмата генерация от Sonata и седмото потомство на Elantra.

Развойната активност продължава с електрическата идея от 2019 година, наречена 45 издаваща дизайнерската посока на бъдещите електрически модели на компанията. На автомобилното изложение L.A. 2019, Hyundai представи хибридната SUV идея Vision T, въплъщаваща визията за нов SUV градски авантюрист като дизайнерска посока на компанията.

Последният щрих от художниците на компанията предпоставя формата с потенциал за по-късни в бъдещето модели от серията Пророчеството /Рrophecy/. Това “предсказание ” на колела предлага конкретна вероятност за дизайна на бъдещето на Hyundai и за функционалностите, които ще се намерят в бъдещите серийни модели на марката – едно съществено заричане от Корея.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР