При най-лошия сценарий за американската икономика, опустошена от пандемията от

...
При най-лошия сценарий за американската икономика, опустошена от пандемията от
Коментари Харесай

Според Федералният резерв, банките в САЩ може да загубят 700 млрд. долара

При най-лошия сюжет за американската стопанска система, опустошена от пандемията от ковид, 34-те най-големи банки в страната общо ще изгубят 700 милиарда $. Прогнозата е на Федералният запас на Съединени американски щати, оповестява " Асощиейтед прес ".
За да укрепи банките преди една такава извънредно тежка криза, Управлението на запаса им подреди да спрат да изкупуват назад свои акции и да лимитират изплащането на дивиденти до 30 септември.
Американската централна банка показа най-новите си резултати от тестванията за резистентност на най-големите в страната финансовите институции. В страната годишните проби се трансформират всяка година и банките би трябвало да ги преминат, с цел да стартират да изкупуват назад акции или да заплащат дивиденти.
Типичните стрес проби имат хипотетични параметри, като да вземем за пример интернационална дългова рецесия и дълбока криза. Тази година обаче от Федералния запас базираха тестванията си на доста действителен, протичащ се сюжет - пандемията от ковид, показва БНР.
При най-лошия сюжет безработицата в Съединени американски щати, която за май беше 13,3 %, ще доближи 19,5 на 100.
При теста е употребен стопански модел, симулиращ внезапен спад и бързо възобновяване, известно още като " V-образна " криза, както и по-бавно възобновяване или " U-образно ". При първия вид сюжет стопанската система ще се свие с 31,5 на 100 на годишна база и ще се възвърне през 2020 и 2021 година.
При най-лошия сюжет с двойна криза - към една четвърт от огромните банки ще нарушат условията за най-малък капитал. При този сюжет стопанската система ще се свие с 37, 5 на 100 годишно и ще стартира за се възвръща през лятото, само че втора вълна на заразяване ще докара до повторна криза в Съединени американски щати.
Макар и с колосални загуби всички банки оцеляват съгласно резултатите от тестванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР