При мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани 9 членове

...
При мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани 9 членове
Коментари Харесай

Сръбската полиция разби престъпна група за трафик на мигранти през България

При огромна полицейска акция в Сърбия са арестувани 9 членове на проведена незаконна група за трафик на незаконни мигранти през границата с България, заяви сръбският " Телеграф ".

По време на акцията на сръбското Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е открито, че против такса от 300 до 1000 евро на човек те са помагали на мигранти да преминат незаконно държавната граница с България, да се трансферират през Сърбия, с желанието да бъдат превозени до Европейски Съюз, заяви Българска национална телевизия.

" Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на незаконната миграция, в съдействие с полицейското ръководство на град Враня в Южна Сърбия, прокуратурата за проведена престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на Враня, Прешево и Сурдулица са арестувани 9 членове на проведена незаконна група заради съществуване на учредения за съмнение, че са направили закононарушението " нелегално прекосяване на държавната граница и трафик на хора ", се споделя в публично изказване.

По случая се търси и 34-годишен годишен мъж.

С помощта на незаконната група незаконните мигранти са прекосявали нелегално държавната граница сред Република Сърбия и Република България с превоз до Прешево, а по-късно до Белград, Суботица и Сомбор, с желание за по-нататъшен превоз до страни от Европейския съюз. Подозира се, че по този метод членовете на проведената незаконна група от август до октомври 2022 година са улеснили противозаконното прекосяване на държавната граница и превозването на 90 незаконни мигранти, като по този начин получените пари са разделили между тях.

По време на обиски на жилищата и други пространства, употребявани от обвинените, са конфискувани 5 транспортни средства, 13 мобилни телефона, няколко SIM карти, както и 23 010 евро, 82 300 динара, 30 куни и 220 денара.

Заподозрените са арестувани за период до 48 часа и ще бъдат предадени на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР