“При мъжкия национален отбор? Очакванията се разминаха с действителността. Имаше

...
“При мъжкия национален отбор? Очакванията се разминаха с действителността. Имаше
Коментари Харесай

Любо Ганев: Търсим треньор за следващите пет години

“При мъжкия народен тим? Очакванията се разминаха с действителността. Имаше предпочитание от щабът да развива тима. Трябва да се регистрира, че равнището на нашите състезатели не отговори на упованията, които имахме. Стратегията с включването на остарели състезатели - не сработи! Имаше надграждане. Извлече се максимума от 30 място до 18 място в ранглистата на FIVB след края на олимпийската подготовка. Разочарованието е огромно! Резултатът на процедура дава оценката! Тук концепцията е, че би трябвало да търсим дълготрайна визия за треньор, който да стартира сериозна работа с млади и надарени състезатели за идващия 5 годишен интервал ", съобщи президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев след съвещанието на Управителния съвет на централата ни.

Спряхме се на визията на идващия треньор, който и да бъде той, е да има една визия за работа на идващите 5 години. Тъй като знаете, че класиране за Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 става с първо място на Европейско състезание.

Един от първите 3 тима на Световното състезание през 2027 година, което ще се организира в Полша. Домакинът Съединени американски щати и останалите 3 тимове ще се класират от ранкинга на FIVB след волейболната лига на нациите (VNL) през 2028 година. Становището на УС е да се обединим към възможна кандидатура на треньор, който да има 5 годишен картбланш със състезатели, главно млади състезатели, които да могат да играят на Олимпийските игри през 2028 година.

Даде се предложение да излезем с съответни решения на 14 ноември или най-късно на 21 ноември да излезем с треньорите в мъжко и женско направление.

Лоренцо Мичели, най-вероятно, ще резервира контракта си за идната година, тъй като той извърши задачите.

Говорим най-много за мъжкото направление. Времето ни притиска. До 30 ноември БФ Волейбол би трябвало да вкара пред Министерството на младежта и спорта проекта, с който ще бъде финансиран пред министерството ”, добави Любо Ганев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР