„При контакт с болен от коронавирус с вариант „Делта“ няма

...
„При контакт с болен от коронавирус с вариант „Делта“ няма
Коментари Харесай

Кантарджиев: При контакт с болен с „Делта“ варианта няма начин да не се разболееш

„ При контакт с болен от ковид с вид „ Делта “ няма метод да не се разболееш “, безапелационен е проф. Тодор Кантарджиев. В студиото на „ Тази заран “, обаче, той акцентира, че имунизираните със приключен имунизационен курс ще изкарат COVID-19 леко и без потребност от хоспитализация даже и да се заразят с „ Делта “.

„ Първият вид, Уханския – при него в случай че си болен и живееш с някого вкъщи, шансът да го заразиш беше 40%. При английския този късмет към този момент стана 70%, а при „ Делта “ – няма метод да не се разболеят всички неимунизирани и непреболедували “, безапелационен е Кантарджиев.

Той разяснява, че лекуването на заболяването продължава да бъде същото, само че признаците са леко изменени – загубата на усет и подушване към този момент не е водещ знак за зараза с ковид, а тежката хрема, болки в гърлото и температура.

„ Делта “ е малко по-различен и тъй като все по-млади хора боледуват по-тежко – младежи, повече младежи “, сподели Кантарджиев и напомни, че ваксина против COVID-19 към този момент има и за лица над 12-годишна възраст.

На територията на Столична община към този момент тече подготовка на софийските лечебни заведения, с цел да съумеят да посрещнат новата вълна на ковид. Кантарджиев разяснява, че най-важното остава хората да се имунизират в този момент, до момента в който случаите на COVID-19 въпреки всичко са по-малко.

„ През последните дни има една наклонност за едва нарастване на искащите да се имунизират. Надявам се много хора да узреят и да се имунизират “, сподели още Кантарджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР