При конфронтационната обстановка в парламента, която наблюдаваме през последната седмица,

...
При конфронтационната обстановка в парламента, която наблюдаваме през последната седмица,
Коментари Харесай

Парламентарната криза може да промени нагласите за президентска република

При конфронтационната конюнктура в Народното събрание, която следим през последната седмица, и неналичието на опция за консенсус най-малко по главните въпроси, няма учредения да чакаме всичко това да бъде прекъснато и Народното събрание да проработи по-ползотворно и отговорно.

По този метод 48-ото Народно събрание няма да може да извърши главната си функционалност - да излъчи постоянен кабинет. Това разяснява пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

По думите му, партиите минават в режим на предизборна подготвеност и акция.
Такова държание ще докара до блокаж на активността на Народното събрание.

При сделка - дали за парламентарна комисия, дали за законодателна работа, постоянно се мисли по какъв начин това ще се отрази на партиите върху електоралния капацитет.

Ганев предвижда, че в идващите парламентарни дни може да се оформят разнообразни болшинства – за хартиената бюлетина или за военната помощ за Украйна.

Според социологическите изследвания, гласоподавателите желаят да има постоянен кабинет.

Всяка една коалиция в този парламент, обаче, би била непопулярна – без значение сред кои партии.

Зимните месеци няма да бъдат лесни за която и да е власт.

Според Ганев, ходът на президента да не бърза с връчването на мандата, е верен – по този начин Народното събрание ще работи, а това е значимо, тъй като през идващите няколко месеца би трябвало да приведем в сходство с Плана за възобновяване над 21 нормативни документа. В противоположен случай страната ще изгуби доста средства.

Политологът предсказа увеличение на " играчите " за президентска република, в случай че партиите в Народното събрание не престават да не намират общ език.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР