При инфаркт части от клетките на сърдечния мускул загиват, тъй

...
При инфаркт части от клетките на сърдечния мускул загиват, тъй
Коментари Харесай

Симптомите на инфаркта, които всеки трябва да познава

При инфаркт елементи от клетките на сърдечния мускул умират, защото не получават задоволително приток на кръв. Затрудненото кръвоснабдяване нормално е породено от съсирек, който запушва коронарен съд. За да се окаже ефикасна здравна помощ, е значимо хората да познават признаците на инфаркта, споделя проф. Томас Фойгтлендер, медицински шеф на Кардиоангиологичния център „ Бетаниен “ във Франкфурт на Майн, представен от уеб страницата Bolenzdrav.com.
Симптоми на инфаркт – болежка зад гръдната кост или челюстта
Типичен признак е интензивната болежка зад гръдната кост, която продължава над 5 минути. Пациенти споделят, че чувството е като че ли слон е седнал на гърдите им или пък някакъв обръч стяга гръдния панер. Болката се излъчва към лявата или дясната ръка, към горната част на корема или долната челюст.
Силно парене зад гръдната кост или ненадейно появил се зной също може да са поради настъпил инфаркт. В допълнение човек може да усети гадене, изпотяване или възприятие на уязвимост. За страдание признаците не всеки път са по този начин ясни.
При 20 до 30% от пациентите болката в гърдите липсва. Понякога тя се усеща единствено в челюстта. Други пък загатват, че усещат стягане в гърдите при минимално изпитание, или пък се разсънват през нощта от боцкане и парене в гръдния панер. Мнозина вземат решение, че това са стомашни киселини или нещо сходно. Тези сигнали обаче може да са предвестници на инфаркт.
Как реагират дамите на инфаркта?
При тях най-често се следи болежка в гръдния панер. Обикновено те се оплакват от прилошаване и дефицит на въздух. При тях постоянно има болежка още в горната част на корема, гърба или ръката. Някои заболявания повлияват върху признаците. Например диабетиците може да изкарат инфаркт без осезаеми признаци. Тяхното чувство за болежка се трансформира от захарната болест. Те може да усетят най-вече едва дърпане в гърдите.
Околните може да се ориентират дали в действителност става дума за инфаркт по недоволствата на засегнатия. Той се пробва да не се движи, наподобява прекомерно бледен и постоянно се поти щедро. Ако човек до вас има признаци на инфаркт, би трябвало да се извика кола за спешна помощ по най-бързия метод.
Навременното откарване в уместно лечебно заведение дава късмет на 90% от пациентите да оцелеят. Единственото, което околните могат да вършат, до момента в който чакат „ Бърза помощ “, е да успокояват болния.
Инфарктът е изключително рисков, защото първоначално му може да се стигне до тежки аритмии – така наречен камерно мъждене. Сърцето бие бясно, само че потенциалът му на помпа пада внезапно. Без лекуване камерното мъждене може да аргументи гибел даже за минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР