При гласуването 59 гласуваха за, 17 против и 147 с

...
При гласуването 59 гласуваха за, 17 против и 147 с
Коментари Харесай

Депутатите не успяха да изберат нов председател на НЗОК frognews.bg

При гласуването 59 гласоподаваха " за ", 17 " срещу " и 147 с " въздържал се ". 

 

Кандидатурата на проф. Жени Стайкова, издигната от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", бе подкрепена само от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". От ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи се гласоподаваха с " въздържал се ", а общо 16 депутати от ръководещото болшинство гласоподаваха с " срещу ". 

 

Мандатът на ръководителя на Здравната каса изтича на 13 юли. Временно длъжността извършва Йорданка Пенков, откакто през януари бе отхвърлен предварително Петко Салчев.

 

В хода на дебатите от Българска социалистическа партия обявиха, че системата на опазването на здравето има потребност от незабавни промени. Кристиан Вигенин регистрира свършеното от прф. Стайкова във връзка с болничното заведение МБАЛ " Св. Пантелеймон " в Ямбол. 

 

Лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че мълчанието на ръководещото болшинство е " извънредно ". 

 

" Имаше две кандидатури. Ние от Българска социалистическа партия представихме човек с професионален авторитет, управнически опит, научни качества – безусловно безспорна биография. Другият претендент беше отдръпнат сутринта, само че това отдръпване върви с внасяне на промени в закона, в които се споделя, че като не бъде определен шеф на НЗОК, то заместител може да извършва тази длъжност до безспир.

 

Виждате ли за какво е това безмълвие и какъв е истинският замисъл? Преди месец и нещо ви казахме, че паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и да продължава да ръководи. Днес виждаме следващия епизод от това прегрупиране ", съобщи Нинова от парламентарната естрада.

 

Тошко Йорданов съобщи, че случилото се през днешния ден демонстрира, че първите две политически сили не са се разбрали между тях. Според него обаче, вкарвайки парламента в тази процедура и не успявайки да я завършат, се " излагат пред всички ". 

 

" Днес следим едно от многото неща, които ще следим за импотентността на тази коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те като импотентни съдружни сътрудници притиснаха всички нас, вкарвайки тази процедура в зала. Натиснаха да избираме регулаторите, в това число на НЗОК. Понеже са прелестни съдружни сътрудници не са се разбрали кого да предложат и вършат всички останали на маймуни и ни карат, всички нас, да стоим да им гледаме сеира и да се чудим какво да приказваме, тъй като те не знаят какво да вършат, не са се договорили и се излагат пред всички. Тази коалиция за нищо не става – тя даже не може да ръководи ", съобщи Йорданов.

 

По думите му идното гласоподаване на бюджетите на Здравната каса и на бюджета за Държавното публично обезпечаване ще мине с гласовете точно на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР