При акцията са намерени около 1000 обекта с вид на

...
При акцията са намерени около 1000 обекта с вид на
Коментари Харесай

Иззеха голямо количество антични предмети при спецакция в Нови пазар

При акцията са открити към 1000 обекта с тип на културно-исторически полезности.

От прес-службата на полицията оповестиха за извършена акция, при която са конфискувани огромно количество антични предмети в Нови пазар.

На 6 декември, по време на профилирана интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с културно-исторически полезности, чиновници на реда направили инспекция в търговски обект на ул. “ Бенковски “ в Нови пазар.



В железна каса, във въпросния търговски обект са открити 40 монети и други обекти с тип на културно-исторически полезности. На място са открити още метал-детектор с “пита ”, и отбранителна граната, за която също няма издадено позволение.

При обиск към този момент в частния дом на 36-годишния притежател на описания нагоре търговски обект са открити и конфискувани голям брой восъчни отливки за разработване на имитации на културно-исторически полезности, кашони и чували с калъпи, още един метал-детектор и други 20 антични обекти. Случаят е докладван в прокуратурата.

36-годишният мъж от Нови пазар е арестуван за период до 24 часа.

В следобедните часове в границите на същата профилирана полицейска интервенция в Нови пазар е осъществено претършуване и в частен дом на ул, “ Мусала “. Жилището е населявано от 65-годишен мъж. Там са открити още към 1000 обекта, с тип на културно-исторически полезности и два метал-детектора с “пити ”. Мъжът също е бил арестуван за период до 24 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР