При акция на Областната полиция в Пловдив и Кърджали и

...
При акция на Областната полиция в Пловдив и Кърджали и
Коментари Харесай

Арестуваха врачанския бандит Муната за обири на къщи в Карлово, Сопот и Хисар

При акция на Областната полиция в Пловдив и Кърджали и на Столична дирекция на вътрешните работи преди дни са задържани двама престъпни видове, които обираха жилища в районите на Карлово и Сопот.
Христо Христов, на 51 години от Враца и Драгомир Котов, на 44 години от София, са бандитите, от които през февруари пропищя Подбалкана. Христо Христов е един от най-известните касоразбивачи у нас, прякорът му е Муната. Чест воин в престъпните дописки.
Двамата апаши са арестувани директно след осъществена домова кражба от апартамент в Кърджали. В жилището е проникнато посредством отключване на входната врата с потребление на техническо средство. Откраднали са ръчни часовници, златни обеци, гривни със скъпоценни камъни и други бижута.
В бандитите и в автомобила, с който са се придвижвали- "Опел Астра ", са открити принадлежности за взломяване и механически средства за отключване на входни порти. Двамата са в ареста за 72 часа, прокуратурата ще желае непрекъснат арест.
До момента изрично е потвърдено, че Муната е причинител на 5 обири в общините Карлово, Сопот и Хисар. Освен това бандата е „ работила “ на територията на цялата страна.
Припомняме, че в края на януари, както и през целия февруари полицията в Карлово и Хисар проверява взломни обири от домовете на предприемачи.
Къщите на локални заможни бизнесмени бяха обирани, до момента в който притежателите са отсъствали от домовете си в Карлово и Сопот. В Хисар са влезнали в къщата на заможно известно семейство, в пловдивското село Иван Вазово също са проникнали в дома на предприемач, до момента в който не е имало никого. От всички обекти топ бандитите са задигали огромни суми пари, злата и скъпоценности.
Разбитата незаконна група е правила посредством щурм кражби на територията на цялата страна. Винаги се е следила къщата, обект на обира. Престъпниците са знаели навиците на притежателите, по кое време влизат, по кое време излизат и постоянно са атакували при празни пространства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР