Президентското послание на Владимир Путин, в което той демонстрира нови

...
Президентското послание на Владимир Путин, в което той демонстрира нови
Коментари Харесай

Реакции след речта на Путин за нови руски ядрени оръжия

Президентското обръщение на Владимир Путин, в което той показва нови съветски нуклеарни оръжия, провокира острата реакция на Съединените щати. Вашингтон упрекна Русия, че създава дестабилизиращи света оръжия като нарушава интернационалните контракти. В Русия посланието се хареса като демонстрация на мощ.

 © Българска телеграфна агенция / RU-RTR Russian Television via AP
Какво ли са мислели във Вашингтон, до момента в който са гледали видео презентацията на Владимир Путин, в която американските медии видяха съветски нуклеарни ракети, ориентирани към място, наподобяващо Флорида.
Хедър Науърт, представител на Държавния департамент: Не ни беше прелестно да го гледаме. Това не е държание на виновен интернационален състезател.
След като в президентското си обръщение Путин разгласи, че поради американския противоракетен щит Русия е създала шест нови, в това число нуклеарни, стратегически оръжия, Вашингтон упрекна Москва в нарушаване на интернационалните контракти. От Белия дом потвърдиха, че Съединените щати също модернизират своята нуклеарна триада.
Дана Уайт, представител на Пентагона: Не сме сюрпризирани от изказванията. Американците би трябвало да са сигурни, че ние сме изцяло готови.
В Русия някои анализатори считат, че речта на Путин цели да активизира руснаците преди президентските избори. На 18 март той се кандидатира за четвърти мандат. Други специалисти означават, че Вашингтон и Москва навлизат в нова конкуренция във въоръжаването, само че питат дали Русия би издържала. Брутният ѝ вътрешен артикул е 12 пъти по-малък от американския.

Речта на Путин хареса на множеството руснаци.

Сергей, московчанин: В актуалния свят евентуално би трябвало да имаш и револвер. С добра дума и револвер у нас постоянно се реализира повече, в сравнение с единствено с добра дума. Като цяло, несъмнено, оръжието и войната са зло, което се надявам да не ни застига.
Има и сериозни отзиви, изключително в обществените мрежи. Като този пост, в който Путин е окарикатурен като Дарт Вейдър, а създателят му загатва за проблемите с бедността в Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР