Президентските избори във Франция през април ще покажат, че Еманюел

...
Президентските избори във Франция през април ще покажат, че Еманюел
Коментари Харесай

Губи ли Макрон позиции във Франция?


Президентските избори във Франция през април ще покажат, че Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на губи позиции. Повечето изследвания на публичното мнение демонстрират, че досегашният президент ще доближи до втория тур и ще завоюва преизбиране, написа Българска телеграфна агенция.

След първия си мандат, белязан с огромни обществени безредици - по време на който той предприе стъпки за либерализиране на трудовото законодателство, понижаване на налозите за богатите и бизнеса и се опита да промени конфигурацията на трансатлантическите връзки - възможностите за победа на Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на са по-малки от успеха, която удържа над крайнодясната Марин Льо Пен през 2017 година

Ето по какъв начин наподобяват главните сюжети за втория тур на изборите:

МАКРОН - ЛЬО ПЕН

До есента общоприетото мнение беше, че вотът ще бъде повторения на конфликта сред Макрон и Льо Пен. Това беше конкуренцията, към която Макрон се стремеше: гласоподавателите непрекъснато не позволяват до властта крайнодясната партия.

Льо Пен остава най-вероятният претендент, който ще се изправи против Макрон на втория тур, още повече че в последно време рейтингът ѝ се усъвършенства, демонстрират изследванията на публичното мнение.

Мястото ѝ обаче не е несъмнено, защото има конкуренция от други десни и леви партии за второто място. През последните години Льо Пен се опитваше да смекчи имиджа на своята партия Национален общ брой, която е евроскептична и антиимигрантска, с цел да усили известността си във Франция, която в никакъв случай не е имала жена президент.

Но възхищението й в предишното от съветския президент Владимир Путин може да навреди на имиджа й в миг, когато в Украйна бушува война.

Проучванията демонстрират, че на първия тур тя ще събере до 21 %. На втория тур, какъвто би трябвало да има, в случай че никой от претендентите не завоюва нормално болшинство от гласовете, подадени на първия тур, Макрон ще победи Льо Пен с сред 53 и 58 % от гласовете, сочат изследвания на публичното мнение – т.е. успеха му ще бъде с по-малка преднина спрямо провалянето, което тя претърпя през 2017 година (тогава той победи Льо Пен с 66 против 33 процента).

МАКРОН-МЕЛАНШОН

Меланшон е единственият претендент на левицата, който е измежду петте топ кандидати на изборите. Имайки поради, че обичайна лявоцентристка Френска социалистическа партия на процедура към този момент няма тежест в политиката, а и Зелените се борят да привлекат необятна поддръжка, Меланшон се обърна към левите гласоподаватели с апел да се обединят зад него.

В предизборния си манифест Меланшон, който е впечатляващ оратор и за трети път се кандидатира за президент, дава обещание да сложи под надзор придвижването на капитали, да подсигурява работни места за дълготрайно безработните и да понижи пенсионната възраст от 62 на 60 години.

В момента в социологическите изследвания той получава към 14 % поддръжка спрямо 9-10 % през януари и по този метод се изкачи до трето място след Макрон и крайнодясната Марин Льо Пен. Допитвания до публичното мнение сочат, че Макрон елементарно ще победи Меланшон, в случай че стигне до втория тур на изборите.

МАКРОН - ЗЕМУР

Възходът през предходната година на Ерик Земур, звезда от токшоу, която употребява стила на антисистемните настроения на някогашния американски президент Доналд Тръмп, като се показва за избавител на нацията, изложена на опасност на исляма, прекатурна разпределението на силите при започване на акцията.

Някои изследвания посочваха, че Земур ще стигне до втория тур, само че поддръжката за него се намали, до момента в който той се бори да формулира хрумвания отвън имиграцията и сигурността и пострада от неговите коментари по отношение на Русия. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че той печели 9-13 % от гласовете на първия тур.

Земур, добър оратор и създател на бестселъри, споделя, че нехристиянски имена като Мохамед и носенето на религиозни знаци като ислямските забрадки би трябвало да бъдат неразрешени, защото подкопават идентичността на Франция като християнска цивилизация. На втория тур Макрон с лекост би победил Земур, демонстрират социологическите изследвания.

МАКРОН - ПЕКРЕС

Ръководителката на района Ил дьо Франс Валери Пекрес, която разказва себе си частично като Маргарет Тачър, частично като Ангела Меркел, завоюва през декември кандидатурата на консервативната партия Републиканците и това й даде подтик в изследванията на публичното мнение.

Въпреки това Пекрес, която е умерена в редиците на консерваторите, вижда по какъв начин акцията ѝ върви нестабилно,  докато тя се бори да се разграничи от Макрон, като в същото време се опълчва на националистическите стратегии, предлагани от крайнодесните си противници.

Пекрес споделя, че ще постави завършек на 35-часовата работна седмица, ще увеличи пенсионната възраст от 62 на 65 години и ще забрани на дамите,  придружаващи своите деца до учебно заведение, да носят мюсюлманска кърпа.

Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че тя печели 10-13 % от гласовете на първия тур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР