Президентските избори 2020 приключиха. Но безпочвените опити на президента Доналд

...
Президентските избори 2020 приключиха. Но безпочвените опити на президента Доналд
Коментари Харесай

Изборите в САЩ приключиха, но нападките на Тръмп няма да престанат

Президентските избори 2020 завършиха. Но безпочвените опити на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да ги оспори и последствията от тези антидемократични дейности ще тлеят в Америка още дълго време, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Става все по-ясно, че няма факт, доказателство и правосъдно решение, което да разубеди Тръмп от опитите да заблуди американците по отношение на успеха на определения за президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в. А и Тръмп надали е самичък в тези си напъни. Много републиканци го поддържат или са тихомълком на негова страна, в това число 126 конгресмени от Камарата на представителите, които поддържаха иск пред Върховния съд да разгласи за невалидна успеха на Байдън в четири основни щата.

Съдът изрично отхвърли този иск в петък. Късно същата вечер Тръмп отвърна в Туитър, че "Върховният съд ни съобщи ", само че се зарече "да продължи борбата ".

Действията на Тръмп и неговите съдружници разкриха една шокираща действителност в Америка: доста конгресмени в една от двете съществени политически партии са подготвени да поддържат опитите за опорочаване на резултата от едни свободни и почтени избори, или пък не желаят да надигнат глас против тези опити.

Това води до презумпцията, че има политици, които са подготвени да оспорват честността на всевъзможни избори, в случай че резултатите не устройват една партия или един претендент - рискова догадка, която евентуално още повече ще подкопае доверието на американците в държавното управление и ще подложи на тестване стабилността на демократичните институции в страната.

Когато настоящият президент поведе този поход и другарски настроените към него медии стартират гръмко да му пригласят, резултатът е, че милиони американци евентуално ще си останат с убеждението, че успеха на Байдън е нелегитимна и че изборите са фалшифицирани. Според изследване на университета "Куинипек " от тази седмица, 77 на 100 от републиканците считат, че на изборите през ноември е имало повсеместни измами, а към 60 на 100 считат, че успеха на Байдън е противозаконна.

Всъщност, Байдън завоюва 306 гласа в Избирателната гилдия - тъкмо толкоз, колкото Тръмп завоюва при успеха си преди 4 години, която той разгласи за съкрушителна. Байдън също по този начин изпревари Тръмп с над 7 млн. гласа в всеобщия народен избор.

"След изборната нощ доста хора започнаха да объркват гласоподавателите с тайни теории от вида "кениец по рождение " (визирайки опитите, включително и на Тръмп, да заблудят американците, че някогашният президент Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият е роден в Кения, а не в САЩ), "Чавес фалшифицира изборите от гроба си " и така нататък ", сподели сенаторът от Небраска Бен Сас - един от малцината конгресмени републиканци, разрешили си да изразят мнение след правосъдното решение, оповестено в петък. "Но всеки американец, който цени върховенството на закона, би трябвало да бъде задоволен, че Върховният съд, в това число и тримата номинирани от Тръмп съдии в него, сложиха точка на тази нелепост ", акцентира Сас. Но осъждането от Сас на безпочвените изказвания за конспирации, налагани от Тръмп, бяха и намек, че те няма бързо да отшумят.

Дълго преди да стане президент, Тръмп беше основният тръбач на лъжата, че президентът Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият е роден в Кения, а не в Съединени американски щати, и затова е неспособен да бъде президент. Въпреки, че имаше значителни доказателства за противоположното, тази неистина продължи да се популяризира години наред, подклаждайки злост към Обама измежду някои републикански гласоподаватели и затруднявайки републиканските водачи да работят с него.

През последните си дни в Белия дом Тръмп в този момент залага на сходен сюжет и против Байдън, който ще постави клетва на 20 януари. Неговите офанзиви против изборите смразиха доста републиканци и ги подтикнаха да не желаят да признаят успеха на Байдън. Това също по този начин допуска, че те може би виждат малко политически тласъци да работят с него след встъпването му в служба, въпреки че страната е в плен на пандемия с исторически мащаби и на икономическа неустановеност.

Дори на водача на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл, работил дълги години в Сената дружно с Байдън и реализирал взаимни отстъпки с него, до момента в който демократът беше вицепрезидент на Обама, му трябваше много време намерено да съобщи, че Байдън е спечелил, а Тръмп е изгубил.

"Лъжата за изборната машинация ще остане като един от най-недостойните и срамни епизоди в американската политическа история, и безчет високопоставени републиканци я подеха и поддържаха ", сподели членът на Камарата на представителите от Мичиган Джъстин Амаш - някогашен републиканец, оповестил се по-късно за самостоятелен, който постоянно подлага на критика президента и някогашната си партия.

Някои от основните съдружници на Тръмп останаха непреклонни след петъчното решение на Върховния съд. Личният юрист на Тръмп - Руди Джулиани, движеща мощ зад доста от неговите опити да анулира успеха на Байдън в съда, продължи да упорства без доказателства, че изборите са били "откраднати ".

"Мисля, че това ще остане един ужасяващ, ужасяващ случай в американската история ", сподели Джулиани в петък вечерта по телевизия "Фокс нюз ".

Тръмп седмици наред оспорва изборите без оглед на действителността. Много съдии в страната бързо отхвърляха исковете, подадени от акцията на Тръмп и от други републиканци. Дори министърът (в оставка - б.р.) на правораздаването Уилям Бар сподели в изявление пред АП, че неговото ведомство не е разкрило доказателства за измами, които да трансформират резултата от изборите.

Въпреки това доста републиканци поддържаха дръзкия напор на Тръмп тази седмица да накара Върховния съд да пренебрегне волята на гласоподавателите. Повече от 120 републикански членове на Камарата на представителите, в това число водачът на републиканското малцинство в Камарата Кевин Маккарти от Калифорния, поддържаха един правосъден иск, учреден на подправени и недоказани обвинявания за гласуването в Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин - все щати, в които Байдън завоюва. Искът бе подсилен от 19 щатски основни прокурори.

Краткият анонс с решението на съда за отхвърлянето на желае беше сигнал, че (върховните) съдии няма да си разрешат да бъдат въвлечени в един очевиден партиен опит за катурване на изборните резултати.

Въпреки това налице са признаци, че има хора, подготвени да прибегнат до крайности, които могат да тласнат страната по още по-опасен път. Малко след решението на Върховния съд в петък ръководителят на

Републиканската партия в Тексас съвсем прикани към отцепването на щати. "Може би спазващите законите щати би трябвало да се обединят и да образуват Съюз на щатите, които ще съблюдават конституцията ", написа той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР