Президентите на Турция и Руската федерация Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган

...
Президентите на Турция и Руската федерация Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган и Путин обсъдили по телефона проблемът със Св. София

Президентите на Турция и Руската федерация Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва и Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През са провели телефонен диалог, по време на който са разискали редица „ належащи въпроси “. Това оповестиха пред кореспонденти от офиса на турския водач, представени от TACC, осведоми Фокус.

„ По време на разговорa са били разисквани стъпки за развиване на двустранните връзки, най-вече в икономическата сфера, както и въпроси за съдействие в битката с пандемията от новия ковид, събития в Либия и Сирия и други районни въпроси “, означават от офиса на Ердоган.

В допълнение, от президентския офис са подчертали, че Ердоган и Путин "са се договорили да засилят връзките сред двете страни, както и да запазят желанията си за реализиране на мир, сигурност и непоклатимост в района на Близкия изток ".

Путин е обърнал внимание на Ердоган върху забележителна обществена реакция, която е провокирало в Русия решението му да промени статута на Света София в Истанбул, оповестиха в Кремъл.

Двамата президенти са разискали вероятностите за обновяване на туристическия продан, защото санитарно-епидемиологичната обстановка се усъвършенства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР