Президентът Володимир Зеленски възнамерява да настоява за откриването в Украйна

...
Президентът Володимир Зеленски възнамерява да настоява за откриването в Украйна
Коментари Харесай

Володимир Зеленски иска завод за бойни машини Брадли в Украйна

Президентът Володимир Зеленски има намерение да упорства за откриването в Украйна на завод на английската оръжейна компания BAE Systems.

Тя е производител на танкове Challenger 2 и гаубици M777. Това заяви президентската пресслужба, представена от УНИАН.

Днес Зеленски организира среща посредством видеоконферентна връзка с представители на компанията - основния изпълнителен шеф Чарлз Уудбърн, ръководещия шеф Габи Костиган и шефа по съдействието с Украйна Кристиан Сиар.

Те се договориха авансово да открият офис на BAE Systems в Украйна, а в дълготраен проект Зеленски желае да пусне в деяние ремонтни и индустриални мощности на компанията в Украйна.

" Интересуваме се от директни връзки с вашата компания, без медиатори - освен в този момент, само че и в дълготраен проект.

Готови сме да се превърнем в огромен районен център за ремонт и произвеждане на разнообразни артикули на вашата компания и се интересуваме от по-глобални връзки, в сравнение с в този момент ", заключи Зеленски.

BAE Systems е конгломерат от оръжейни фабрики, които се сливат в една конструкция на благосъстоятелност през 1999 година

Той е най-големият снабдител на отбранителни артикули в Европа и седмият по величина производител на оръжие в света. Основните индустриални мощности са съсредоточени в Обединеното кралство и Съединени американски щати, където дъщерното сдружение BAE Systems Inc. е един от шестте най-големи снабдители на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Компанията е активна и на оръжейните пазари в Австралия, Канада, Япония, Саудитска Арабия и други страни.

Компанията взе участие в няколко огромни плана в региона на защитата, в това число Lockheed Martin F-35 Lightning II, Eurofighter Typhoon, подводници клас Astute и самолетоносачи клас Queen Elizabeth. Компанията има и фабрики, които създават танкове Challenger 2, бойни машини на пехотата Bradley, САУ Archer, гаубици M777 и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР