Президентът Володимир Зеленски удостои бившия началник на армията генерал Валерий

...
Президентът Володимир Зеленски удостои бившия началник на армията генерал Валерий
Коментари Харесай

Зеленски удостои бившия началник на армията със званието Герой на Украйна

Президентът Володимир Зеленски удостои някогашния шеф на армията военачалник Валерий Залужни със званието " Герой на Украйна ", предава Ройтерс.

Това се случва ден откакто известният военачалник беше заменен при най-сериозната смяна на управлението от началото на войната с Русия до момента.

Залужни, считан за народен воин, ръководеше военните старания на Украйна по време на съветската инвазия.

Той беше сменен от командващия сухопътните сили Олександър Сирски в четвъртък.

Решението да се присъди най-високото държавно отличие на Украйна на Залужни е знак, че екипът на Зеленски се пробва да покаже почитание към него, откакто го в профил от поста пълководец на въоръжените сили. Това се оповестява в декрет на уеб страницата на президента.

Проучванията демонстрират, че Залужни се употребява с по-голямо публично доверие от Зеленски. Все още няма точни данни за публичния отговор на отстраняването му, само че доста украинци намерено сложиха под въпрос уволнението му в обществените медии.

Когато разгласи измененията в четвъртък, Зеленски сподели, че в този ход няма политика и счита, че е належащо възобновяване на въоръжените сили след неуспехите на сухопътните интервенции на Украйна през 2023 година

Украинските войски започнаха контранастъпление предишното лято, само че се оказаха неспособни да пробият мощно предпазените съветски линии.

Оттогава жизненоважен нов пакет от американска военна помощ беше отсрочен с месеци от републиканската съпротива в Конгреса.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР