Президентът Владимир Путин ще направи 19-о си обръщение към Федералното

...
Президентът Владимир Путин ще направи 19-о си обръщение към Федералното
Коментари Харесай

Путин с годишна реч пред руския парламент

Президентът Владимир Путин ще направи 19-о си послание към Федералното заседание, в което се чака да очертае дилемите пред страната за идните шест години. Това оповестява БНР и прави резюме на събитията.

Прогнозите са също Путин да си обезпечи нов мандат на идните през март избори. В послание към Европарламента брачната половинка на умрелия в пандиза водач на опозицията Алексей Навални прикани да не договаря с Путин, а да го проверява. Юлия Навалная предизвести за вероятни нови репресии на следващия ден на погребението на брачна половинка ѝ в Москва.
 
Според информации и в украински уеб сайтове руснаците напредват в региона на няколко села в региона на Авдеевка, в Донецка област, като Орловка, Тоненкое и Невелское.

Украйна в никакъв случай няма да се съгласи на заледяване на спора с Русия, съобщи ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов. Според него сходна стъпка ще значи, че Киев признава окупацията на територии.  Той съобщи още, че колкото и ефикасни да са дроновете, те не се способни да заменят изцяло хората на фронтовата линия.  

" Безпилотниците са единствено средство за подпомагането им и с тяхна помощ могат да бъдат нанесени вреди на врага, само че, както и в Средновековието, в случай че не дойдат военните и не забият знамето, нищо няма да се промени. ", сподели Буданов.  

По-рано на конгрес в Тирана украинският президент Володимир Зеленски изиска поддръжка от Балканите за взаимно оръжейно произвеждане.

Наясно сме с проблемите с доставките на муниции, които се отразяват на обстановката на бойното поле. Затова сме заинтригувани да си сътрудничим, съобщи той.

На среща на върха в Тирана с делегации от Западните Балкани, България и Румъния Зеленски предложи образуване на конгрес за съдействие във въоръжаването.
В декларация, подписана от 10 страни, се показва подготвеност за присъединяване напролет в конференция в Швейцария, отдадена на украинския проект за мир. Той планува цялостно евакуиране на съветските войски от Украйна.

Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР