Президентът Владимир Путин каза във вторник, че най-големият досега украински

...
Президентът Владимир Путин каза във вторник, че най-големият досега украински
Коментари Харесай

Путин определи дроновите атаки срещу Москва като "терористична дейност"

Президентът Владимир Путин сподели във вторник, че най-големият до момента украински удар с дронове против Москва е опит да се изплаши и предизвика Русия В отговорвъздушната защита към столицата ще бъде засилена, заяви Ройтерс.

Според Москва осем дрона са били ориентирани към цивилни региони на Москва и Московска област - с население от над 21 милиона души, в ранните часове на вторник, само че са били свалени или отклонени със специфични електронни заглушители.
 Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев Дронове поразиха блокове в Москва след следващите съветски удари по Киев
Путин дефинира нападението, което докара 15-месечната война в Украйна до сърцето на Русия, като терористичен отговор, който идва, откакто Русия удари щаба на военното разузнаване на Украйна преди няколко дни.

Президентът съобщи, че " Украйна е избрала пътя на опит за " заплашване на Русия, съветските жители и офанзиви против жилищни здания ", както и че " това явно е знак за терористична активност ".

Въздушната защита към Москва - която като столица на най-голямата нуклеарна мощ в света към този момент е предпазена от обширна система за ранно предизвестие и тя ще бъде засилена, добави той.

Помощник на украинския президент, само че сподели, че Украйна се любува на наблюдаването на събитията и предвижда, че предстоят още. " Разбира се, ние сме удовлетворени да следим и предвиждаме увеличение на броя на офанзивите. Но несъмнено, ние нямаме нищо директно с това ", сподели съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Отломки от дрон удариха някои от най-престижните региони на Москва, в това число " Ленински проспект ", величествен бул., основан от Йосиф Сталин, и региона на западна Москва, където съветският хайлайф - в това число Путин, има своите резиденции.

Жители в югозападна Москва споделиха, че са чули мощни удари на зазоряване, последвани от миризма на бензин. Някои снимаха свален дрон и кълбо пушек, издигащо се над силуета на Москва.

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че двама души са били ранени, единият от които е приет в болница, при нападението рано сутринта. Летищата в Москва останаха отворени. Няма известия за смъртни случаи.

Атаките с дронове надълбоко навътре в Русия се ускориха през последните седмици с удари по петролопроводи и даже по Кремъл по-рано този месец. Украйна отхвърли офанзивата на Кремъл, само че в. " Ню Йорк таймс " заяви, че разузнаването на Съединени американски щати счита, че Киев е виновен.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР