Президентът Владимир Путин изпрати новогодишни поздравления до редица държавници на

...
Президентът Владимир Путин изпрати новогодишни поздравления до редица държавници на
Коментари Харесай

Путин демонстрира глобализъм с новогодишните си честитки


Президентът Владимир Путин изпрати новогодишни поздравления до редица държавници на Запада и Изток.

В посланието му френския президент Манюел Макрон се споделя: „ Надявам се на продължение на градивния разговор с теб и взаимната работа за укрепването на руско-френските връзки. Очаквам визитата ти Русия. “

В поздравлението до немския държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер и канцлерката Ангела Меркел съветският президент удостовери готовността си за продължение на разговора за разрешаване на настоящите въпроси от двустранния, районния и интернационалния дневен ред в полза на сигурността в Европа и по света.

„ Развитието на руско-британското съдействие би отговаряло на коренните ползи на народите на нашите страни и на цяла Европа “, гладеше късото му приветствие до английската кралица Елизабет II и премиерката Тереза Мей.

В Русия доста държат на връзките с Италия, основаващи се на многовековните обичаи на другарство, взаимното почитание и благосклонности, гласи поздравлението на Путин до италианския му сътрудник Серджо Матарела и премиера Паоло Джентилони.

В посланието си до испанския крал Фелипе VI съветският водач изрази вяра, че двустранните връзки ще се развират за богатството на двата народа и сигурността на Европейския континент.

По-рано прес-службата на Кремъл заяви и за поздравлението му до американския президент Доналд Тръмп. Равноправието и взаимното почитание би трябвало да бъдат основата за развиването на връзките сред Русия и Съединени американски щати, а градивният разговор сред Москва и Вашингтон е нужен за подсилване на стратегическата непоклатимост в света, гласеше посланието, споделя се в него. „ В настоящето нелека интернационална конюнктура построяването на градивен руско-американски разговор е изключително належащо за укрепването на стратегическата непоклатимост в света и за намирането на оптимални отговори по отношение на световните провокации и закани “, уверен е още Путин.

Русия и отсега нататък ще оказва всякакво подпомагане на Сирийската Арабска Република в отбрана на държавния суверенитет, единството и териториалната целокупност, в напредването на процеса политическото контролиране, а също в напъните за възобновяване на националната стопанска система “, споделя се в поздравлението му до сирийския държавен глава Башар Асад.

Тясното взаимоотношение на Русия и Турция разреши да се построи надеждна бариера против разпространяването на терористичната опасност в Близкия изток, да се основат условия за задействането на политическия развой за регулирането на сирийския спор, гласи посланието до турския водач Реджеп Ердоган.

Обръщайки се към израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Путин означи, че руско-израелските връзки носят другарски и градивен темперамент “. Той добави, че разчита на взаимната работа за развиване на всестранно двустранно съдействие, а също „ на партньорско взаимоотношение в напъните за обезпечаване на непоклатимост и сигурност в Близкия изток".

В новогодишното обръщение до японския министър председател Шиндзо Абе съветският президент означи, че го чака идния май в Москва на церемонията по откриването на годината на Япония в Русия, а също на Петербургския интернационален стопански форум".

Владимир Путин поздрави с настъпващата нова година и ръководителите на Унгария, Чехия, Словения и Сърбия. „ С задоволство означавам, че даже в сегашната нелека интернационална конюнктура е обезпечено градивно развиване на руско-унгарските отношения", гласи посланието му до унгарския министър председател Виктор Орбан. В поздравлението до чешкия президент Милош Земан той изрази убеденост в позитивното въздействие на двустранните договорености от срещата им в Сочи на 21 ноември. В писмото си до словенския президент Борут Пахор той акцентира градивното развиване на двустранните връзки и вярата си, че те ще се задълбочават в политическата, икономическа, филантропичната и други области за богатството на двете страни. Поздравявайки Вучич, съветският президент означи, че се надява 2018 година да продължи взаимната работа за усилване на двустранното съдействие във всички сфери.

Путин изпрати празнични послания и до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, папа Франциск, до водачите на Китай, ЮАР, Бразилия, Индия, Куба, Венецуела, Южна Корея, Аржентина и до други държавни ръководители.

В поздравлението си до президента на ФИФА Джанни Инфантино съветският президент му благодари за оказаното подпомагане по сполучливото провеждането на международното по футбол в Русия през идното лято. Путин изпрати новогодишни поздравления и до почетния президент на МОК Жак Рог, президента на МОК Томас Бах, почетния член на МОК Жан-Клод Кили, президента на Международната федерация по хокей Рене Фазел и президента на Международната федерация по джудо Мариус Визер.

БГНЕС напомня, че за пръв, откогато Путин е на власт, той поздравява толкоз доста президенти, министър председатели и ръководители на интернационалните организации. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР