Президентът Владимир Путин е номинирал Михаил Мишустин за министър-председател пред

...
Президентът Владимир Путин е номинирал Михаил Мишустин за министър-председател пред
Коментари Харесай

Путин номинира Мишустин за премиер пред Държавната дума

Президентът Владимир Путин е номинирал Михаил Мишустин за министър-председател пред Държавната дума, заяви ръководителят на Думата Вячеслав Володин в Телеграм. Днес, 10 май, в Държавната дума ще се организира разискване на кандидатурата на министър-председателя.

В 14:00 ч. ще стартира пленарното съвещание на Държавната дума, на което ще се организира гласоподаване по въпроса за одобрение на кандидатурата на министър-председателя. Преди това Мишустин ще направи отчет и ще отговори на въпросите на депутатите.

" Важно е по време на разискването на кандидатурата да получим отговори на въпросите по какъв начин ще бъдат решени дилемите, сложени от президента Путин: в демографската политика; възстановяване на благосъстоянието на хората; поддръжка за фамилиите с деца, осъществяване на младежка политика; подсилване на софтуерния суверенитет; развиване на стопанската система и регионите; възстановяване на отбранителната дарба на страната ни ", посочи Володин.

Владимир Путин встъпи в служба на 7 май. Това е петият му президентски мандат. В сходство със закона, в деня на встъпването в служба държавното управление, ръководено от Михаил Мишустин, подаде оставка. Не по-късно от две седмици след встъпването в служба президентът би трябвало да показа на Думата за утвърждение кандидатура за министър-председател. Не по-късно от една седмица министър-председателят би трябвало да предложи на президента нов състав на държавното управление./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР