Съдебните заседатели завършиха обсъждането на въпроса дали да осъдят Доналд

...
Съдебните заседатели завършиха обсъждането на въпроса дали да осъдят Доналд
Коментари Харесай

Съдебните заседатели по наказателния процес срещу Тръмп приключиха първия ден от обсъжданията

Съдебните заседатели приключиха разискването на въпроса дали да осъдят Доналд Тръмп в първия углавен развой против някогашен президент на Съединени американски щати. Решение, което може да повлияе на изборите през ноември, на които републиканецът се пробва да се върне на власт.

12-те членове на журито в Ню Йорк заседаваха съвсем пет часа, преди съдията да ги изпрати вкъщи за през нощта.

Съдебните заседатели - чиято идентичност беше непокътната анонимна от съображения за сигурност - работиха в обособена стая, оставяйки 77-годишния Тръмп и останалите членове на съда да чакат и да гадаят за възможното развиване на събитията.

Преди да бъдат разпуснати, правосъдните заседатели желаеха да преразгледат показанията на двама очевидци, както и да чуят още веднъж инструкциите на съдията за това по какъв начин да поясняват закона.

След седмици на показания от повече от 20 очевидци, пронизващият искра на правния прожектор в този момент е напълно ориентиран към дузина елементарни нюйоркчани.

" Трябва да оставите настрани всички персонални отзиви, които имате в изгода или срещу обвинения " - сподели арбитър Хуан Мерчан, преди да ги изпрати на работа.

Обсъжданията не са лимитирани във времето, само че за оправдателна или неоправдателна присъда е належащо единогласие.

Ако единствено един от правосъдните заседатели откаже да се причисли към останалите, съдията ще би трябвало да разгласи правосъден развой.

Тръмп е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес документи, с цел да възвърне заплащане от 130 000 $, с цел да накара филмовата звезда за възрастни Сторми Даниълс да мълчи, когато нейният роман за хипотетична полова среща е можел да заплаши президентската му акция през 2016 година Прокурорите настояват, че измамата е била стимулирана от скрит план да се попречи на гласоподавателите да узнаят за държанието му.

Ако Тръмп бъде приет за отговорен, политическите последствия надалеч ще надвишават сериозността на обвиняванията, защото, едвам пет месеца преди президентските избори на 5 ноември, претендентът ще стане и наказан нарушител.

Съдията инструктира Тръмп, че ще би трябвало да остане в постройката на съда в очакване на присъдата. В отговор Тръмп излезе отвън правосъдната зала, с цел да направи яростно изказване пред публицисти, в което назова обстановката " доста позорна ".

" Тези обвинявания са фалшифицирани ", сподели Тръмп, заявявайки, че " Майка Тереза не би могла да победи тези обвинявания ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР