Президентът Тръмп и Републиканската партия постигнаха огромен, исторически успех –

...
Президентът Тръмп и Републиканската партия постигнаха огромен, исторически успех –
Коментари Харесай

Данъчната реформа на Тръмп не е за богатите

Президентът Тръмп и Републиканската партия реализираха голям, исторически триумф – съумяха дружно да прокарат най-радикалната данъчна промяна от тази на Рейгън при започване на 80-те.

Това написа в профила си във Facebook Огнян Дъскарев.

Главното:

- Корпоративните налози за корпорациите се понижават от 35% на 21%. Това най-вероятно ще накара доста нови вложители да влагaт пари в Америка, както и най-вероятно ще притегли назад към този момент изнесените в чужбина американски производства. Естествено, в случай че това се случи, стопанската система така и така в напредък, ще бъде подтиквана още повече

- Около 28 милиона междинни и дребни бизнеси получават доста понижение на налозите. Излишно е да се споделя какво голямо значение има това за стопанската система

- Необлагаемият най-малко се усилва от 12 хиляди нa 24 хиляди дол. Необлагаемият най-малко за помощи за деца се усилва от хиляда на две хиляди дол.

- Според левия Tax Policy Center – 80.4 % от данъкоплатците ще получат понижение на налозите приблизително с 2140 $. Това е може би най-важното от промяната.

- Други значими промени – понижават се лихвите по жилищните заеми. Това е изключително значимо, тъй като съвсем всеки американец изплаща жилищни заеми.

- Премахват се малките врати за отбягване на налози, въпреки и късно. Например, Сорос, неотдавна подари 18 милиарда $ на фамилната си фондация, без да заплати цент налози, което е може би най-голямата данъчно отбягване в американската история. Как го направи, не знам, само че той има опит в тези неща. /Това на вниманието на „ десните” с огромните кавички/.

- Реформата отстрани и самостоятелния мандат на Обамакеър, т.е. задължението, основно младите, да се застраховат в здравния закон на Обама, другояче бяха глобявани. Това също е голямо достижение и на процедура обезсмисля Обамакеър

Сигурно пропущам и други значими точки от промяната, само че следните заключения:

1/Яростните възражения на левицата и нейните медии /CNN, NYT и пр/, че промяната е добра единствено за богатите, са несериозни. Само един факт – 10% от най-богатите американците заплащат 70% от федералните налози.

2/ Очевидно промяната е основно за междинната класа – и това е най-значимото.

3/ Прави ми неприятно усещане продължаваща негативна агитация срещу промяната в Западна Европа, Канада, Мексико, Китай, Русия, Индия. Тези страни не харесват Тръмп, само че това, което по никакъв начин не харесват, е че вследствие на промяната, доста американски бизнеси, изнесени при тях, може да се върнат назад в Америка. Там ги боли!

4/ И още нещо за „ лошите” богаташи, които само ще се възползват от промяната - часове /!/ след приемането на закона, ATT за признателност дадоха на по 1000 $ на 200 хиляди свои чиновници, т.е. раздадоха 200 милиона $, поради промяната! АТТ даде обещание да вложи 50 милиарда $ в инфраструктурата си през идващите години, вследствие на промяната. Банката „ Уелс Фарго” и „ Боинг “ също дадоха обещание да дадат награди на хората си.

5/ Очевидно Републиканската партия се сплоти зад Тръмп, тъй като явно той е основният мотор зад промяната. Всички сенатори-републиканци в Сената гласоподаваха за промяната, без Маккейн, който е болен, само че сподели в другарски телефонен диалог на Тръмп, че незабавно ще пристигна да гласоподава за промяната, в случай че се наложи. Обединението на Тръмп с републиканците е удивително и това е реалност.

6/ А, да не не помни – през вчерашния ден Тръмп утвърди продажбата на защитни оръжия за Украйна, нещо, което Обама в никакъв случай не направи, макар, че имаше разрешението на Конгреса. Оръжията са за 41.5 млн. $. Това на вниманието на „ десните” с огромните кавички, които смятат Тръмп за съветски другар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР