Президентът ще започне консултации тогава, когато прецени. Вярвайте, ще го

...
Президентът ще започне консултации тогава, когато прецени. Вярвайте, ще го
Коментари Харесай

Йотова: Президентът ще започне консултации тогава, когато прецени

„ Президентът ще стартира съвещания тогава, когато реши. Вярвайте, ще го направи в подобаващия миг “, уточни през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова. Консултациите с парламентарно показаните сили за сформиране на държавно управление ще стартират идната седмица, пък уточни Румен Радев през миналата седмица. 

На съответен въпрос по кое време президентът ще стартира да вика представители на партиите, тя отговори по този начин: „ Не мога да отговоря, това е решение на президента “.

След организира на въпросните съвещания, президентът ще връчи мандат за сформиране на кабинет на най-голямата мощ в 48-мия Парламент – т.е. ГЕРБ-СДС. Ако те не съумеят да предложат състав на Министерски съвет, който да бъде утвърден, вторият мандат ще отиде по втората мощ – „ Продължаваме промяната “. Ако и Политическа партия не съумеят да сформират ръководство, третият мандат ще отиде в действие по желание на президента. Ако и последният опит за сформиране на държавно управление се провали, следва разформироване на Народното събрание и насрочване на нови предварителни избори.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР