Президентът ще изпълни конституционните си задължения при процедурата със свикването

...
Президентът ще изпълни конституционните си задължения при процедурата със свикването
Коментари Харесай

Радев няма да прави нищо преднамерено при ротацията, обяви секретарят му

Президентът ще извърши конституционните си отговорности при процедурата със свикването на консултациите и връчването на мандатите и няма да разреши да бъде укоряван, че прави нещо предумишлено.

Така секретарят на Румен Радев по защита и сигурност и някогашен министър на защитата Димитър Стоянов отговори пред Българска национална телевизия на въпрос имат ли учредения опасенията, че президентът може да забави ротацията. Стоянов де факто отхвърли концепцията, че ще има закъснение при завъртането на рулетката с мандатите през март, написа „ 24 часа “.

Ако Радев реши да прави партиен план, ще излезе и ще го каже самичък. Явно страхът у ръководещите е огромен, щом приказват непрекъснато за подобен проблем. Те настояват, че ръководството им няма опция, само че опция постоянно има, разяснява Стоянов тематиката за бъдеща президентска партия. Той отхвърли всевъзможни детайлности ще става ли придвижване „ 3 март “ политически план, както твърдеше сътрудника му от президентския екип проф. Александър Маринов.

„ Абсолютен неуспех във връзка с влизането ни в Шенген. Още повече, че България беше унизена, като държавното управление се съгласи да одобри спомагателни условия за участие “, изрече се Стоянов за влизането в Шенген по вода и въздух. По негови думи още през 2011 година сме покрили изискванията, в този момент внезапно се появили нови. „ Това се направи единствено, с цел да може държавното управление да си закачи „ брошката на триумфа “, твърди индивидът на президента.

„ Много е значимо да се знае кой съумя да върне тематиката за Шенген на масата на европейския съвет – това беше президентът Радев. 5-6 години тази тематика беше заглъхнала “, напомни някогашният министър и сподели, че в случай че участието в свободното пространство е 3-4%, „ здраве му кажи “.

„ Президентът не води войни с който и да било, той има съществена роля – пази ползите на жителите и на страната. Това е неговото амплоа, той приказва с обстоятелства и там където би трябвало да подлага на критика го прави, даже и на премиера да не му харесва “, сподели Стоянов по отношение на отношението на Радев към държавното управление.

По неговите думи президентът е коректив на техните дейности, няма по какъв начин да няма рецензии, изключително когато става въпрос за провали в ръководството.

Стоянов изясни, че Радев бил съжалил, че дал избор на доверие на Кирил Петков и Асен Василев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР