Президентът Румен Радев заяви, че евентуални предсрочни парламентарни избори мога

...
Президентът Румен Радев заяви, че евентуални предсрочни парламентарни избори мога
Коментари Харесай

Радев: Предсрочните избори са краен изход

Президентът Румен Радев съобщи, че възможни предварителни парламентарни избори мога да бъдат единствено краен вид за излаз от политическата рецесия. Парламентарните партии да проявят отговорност, прикани президентът в коментар за претенции избор на съмнение на държавното управление, дебатите по който предстоят на следващия ден:

" Дебатите и самият избор да бъдат ориентирани към решаването на ползите на хората. Изобщо преди да приказваме за диспути, за гласоподаване, за предварителен избор, би трябвало да е ясно, че тук в околните дни и седмици има да се вземат решение доста значими провокации от компетенцията и на настоящето държавно управление, и на настоящия парламент, и те не могат да избягат от тях " - съобщи президентът Радев пред български кореспонденти в латвийската столица Рига, където дойде за присъединяване в срещата от самодейността " Три морета ".

На въпрос подготвен ли е със състав на длъжностен кабинет, Радев отговори, че досега е потвърдил, че не бяга от отговорност: " Досега съм назначил три служебни кабинета и трите се оправиха с провокациите пред тях ".

Президентът отхвърли упреците на представители на Българска социалистическа партия, че президентът нападал държавното управление дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Отговори и на думите на вицепремиера Корнелия Нинова по негов адрес, че е измама да натрупа персонален рейтинг, употребявайки родолюбието на българите по тематиката Северна Македония:

" Тя показва непознание на тези процеси, за които приказва, а това съгласно мен, е неприемливо за един вицепремиер. Някъде да сте видели, че аз стоя до ГЕРБ и Движение за права и свободи? Това е неуместно. Много преди митингите да се случат, знаете моята позиция по отношение на политиката на ГЕРБ ".

От думите на президента стана ясно, че няма време България да вдигне ветото за начало на договаряния на Северна Македония с Европейския съюз до края на председателството на Франция. Според него, държавното управление първо би трябвало да актуализира рамковата ни позиция въз основата на експертизата на Външно министерство, в която да бъдат отразени и предложенията на френското председателство и тогава да изпрати позицията в Народното събрание.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР