Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарно представените партии преди

...
Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарно представените партии преди
Коментари Харесай

ГЕРБ: Имаме експерти, които да предложим за кабинет, ако не получим знак, че ще се търси решение на кризите

Президентът Румен Радев стартира консултациите с парламентарно показаните партии преди връчването на първия мандат за сформиране на кабинет. Първи на " Дондуков " 2 бяха поканени представителите на най-голямата парламентарно показана мощ ГЕРБ-СДС.

" Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси опция за решение на рецесиите пред България с отговорност у всички нас, то ние за следващ път ще демонстрираме освен самочувствие, само че имаме и специалисти, които можем да предложим за кабинет. Има още време, не ни сподели президентът по кое време ще връчи мандата, той следва текстовете на Конституцията, ще организира съвещания с всички останали, тъй че следва ", съобщи Десислава Атанасова след консултациите.



Вчера президентът предизвести, че няма да бърза с връчването на първия мандат с вярата, че партиите ще постъпят рационално и ще преодолеят разликите, с цел да се стигне до устойчиво болшинство.



Снимки: Десислава Кулелиева

В началото на срещата през днешния ден Румен Радев поздрави ГЕРБ-СДС за успеха на изборите. " Вярвам, че осъзнавате, че това е огромна отговорност поради тежката политическа и социално-икономическа рецесия. Към първия мандатоносител се гледа с огромна вяра за сформиране на държавно управление, което да може да носи отговорността. Съставянето на държавно управление е значимо освен, с цел да има страната ни постоянно ръководство, само че и да се подсигурява живота на 48-ото Народно заседание, което има да свърши голям по размер работа ", обърна се президентът.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР