Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарните политически сили преди

...
Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарните политически сили преди
Коментари Харесай

Преди връчването на мандата: Консултации на президента с първите 4 партии в НС

Президентът Румен Радев стартира консултациите с парламентарните политически сили преди да връчи мандата за сформиране на кабинет.

Снимка: bTV

Държавният глава се срещна поредно с първите 4 парламентарни групи в новия парламент.

Утре се чакат диалози и с представителите на останалите 3 политически сили в Народното събрание.

Снимка: bTV

Президентът беше безапелационен по време на консултациите, че трите избора за парламент през актуалната година, извоювани от разнообразни обединения, са посочили, че доверието на българските жители не се дава безплатно.

„ Времето на едноличната премиерска власт завърши. И вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлена от българските жители по време на изборите “, сподели президентът Румен Радев.

" Ние осъзнаваме, че на България й е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление да пази българския интерес и да взема решение незабавните проблеми и с цялостен мандат ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Според президента служебните държавни управления са дали добра основа за бъдещото постоянно държавно управление. Не по този начин обаче считат от ГЕРБ, които дойдоха на „ Дондуков 2 “ втори.

„ Както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин и към бъдещото ръководство - въпросът е постигнатото в последните месеци да бъде надградено да вървим напред, а не обратно. Вие разбирате тези нови действителности и чакам градивно и отговорно държание, само че мощна съпротива ", сподели Радев.

" Ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива със мощни и непримирими позиции за отстояване на демокрацията, законността и съблюдаване на Конституцията. Аз ви давам обещание, че в случай че държавното управление има потребност от помощ и съвет от наша страна освен поради политическата мъдрост и разказана ни, те ще получат съвет. Но давам обещание, че всяка неточност ще бъде осветявана и посочена “, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според ГЕРБ предстоят доста рецесии. А съгласно Движение за права и свободи изходът от тях е постоянното държавно управление.

" Страната има потребност от постоянен кабинет предвид на множеството рецесии, пред които сме изправени - и обществена, и здравна, и финансова инфлация, и растящи цени изискват отговорно ръководство, с визия и виновни политически субекти с бързи и незабавни дейности и с взор в бъдещето “, счита водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

От Българска социалистическа партия пък обявиха по време на консултациите, че имат терзания за държавния бюджет, който евентуално ще бъде признат през януари.

" Разговорите ни не престават и сега за нас най-важно е да стартираме работа по приемането на бюджета да подсигуряваме обезщетителните ограничения за цените и от първи януари да не се подвига токът за битовите консуматори. Всичко това би трябвало да откри решение в бюджета ", изясни водачът в оставка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Президентът попита левицата и за правосъдната промяна. Според Българска социалистическа партия казусът е систематичен без значение по какъв начин се споделя основният прокурор и неговите пълномощия би трябвало да се лимитират.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР