Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер.

...
Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер.
Коментари Харесай

Започнаха срещите за служебен премиер при президента Радев

П резидентът Румен Радев стартира съвещания с претендентите за длъжностен министър председател. Държавният глава може да избира от стеснен лист.

Девет са опциите, откакто през вчерашния ден заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков , който е измежду благоприятни условия претенденти за длъжностен министър председател, от които президентът може да избира, влезе на обяд на среща с президента на " Дондуков " 2. 

По-късно Желязков си потегли от непряк вход, предаде 

След него, в ранния следобяд, при президента отиде и с шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

По-късно се чака на " Дондуков " 2 с държавния глава да организира диалог и  ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев , съобщи .

След връщането на третия мандат от " ИТН " Румен Радев съобщи, че ще направи всичко допустимо процесът по съставяне на длъжностен кабинет да бъде интензивен.

" Днес, на следващия ден, в случай че се наложи - и в почивните дни, ще организираме срещи. Отложил съм и наситената си интернационална стратегия за идващите 10 дни, която включваше посещаване на непознат президент и мои публични визити в чужбина ", сподели президентът.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента да не избира за длъжностен министър председател нито ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, нито ръководителя на Сметнаха палата Димитър Главчев, които са излъчени от ГЕРБ.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че чака избори 2 в 1. Тя счита, че до конституционна рецесия надали ще се стигне, само че напомни, че с измененията в Конституцията, гласувани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, има предпоставки за проблеми.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов от своя страна сподели: " Най-хубавото е, че отиваме на избори, единственото, което остава да разберем е по кое време тъкмо ще бъдат тези избори ". И дефинира като „ неприятна вест “, че не се знае по какъв начин тъкмо ще бъде формиран служебният кабинет.

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР