Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Радев даде мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия, с цел да е сигурен, че ще има задоволително време да бъде гласувана актуализацията на бюджета от 46-ото Народно заседание. Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

" Било е изначално ясно, че няма късмет при третия мандат да се сътвори държавно управление ", счита Атанасов.
По думите му " би трябвало да стане знамение ", с цел да може да бъде осъществен мандатът на Българска социалистическа партия, при изискване че Слави Трифонов съобщи, че няма да даде поддръжка.

" Не може да бъде обезпечено болшинство за съставянето на това държавно управление и всичко оттук насетне е предизборна акция ", счита Атанасов.

Според него всичко оттук насетне е предизборна акция и е неуместно Демократична България да взе участие в акцията на Българска социалистическа партия. " Тази покана малко ми звучи като призовка ", добави той за поканата на Българска социалистическа партия към неговата партия, която била пристигнала през медиите.

" Лентата беше отрязана предходната вечер, когато Слави Трифонов даде изявление, т.е. националната телевизия отиде в неговия офис и той съобщи, че няма да дадат поддръжка. Там имаше други забавни неща - той сподели, че след идващите парламентарни избори държавно управление би трябвало да има непременно и прикани към примирение. Аз да запитвам за какво при този парламент да няма държавно управление непременно, като те са първа политическа мощ и имат ръководител на Народно събрание, получиха най-важните комисии в Народното събрание. Защо в този момент не? ", сподели Атанасов.
Според него без никакви договаряния и диалози от страна на Има Такъв Народ е бил комплициран на масата " един неприспособим състав на Министерски съвет " и това е " съборило нещата ".

" Аз останах с усещане, че се правеше всичко належащо, с цел да се провали този мандат ", сподели водачът на ДСБ.

Според Атанас Атанасов от Демократична България са постъпили отговорно, тъй като не са позволили замяна - " да бъде определен от Народно събрание състав на Министерски съвет, на хора, на които ще им бъдат натискани, нагледно казано, копчетата да вземат решения. "

" Има златно предписание в политиката - поддръжката се търси, тя не се носи на тепсия ", заключи Атанасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР