Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава

...
Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава
Коментари Харесай

Хосе Карерас бе удостоен от президента с Почетния знак на държавния глава

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента световноизвестния тенор Хосе Карерас за неговите изключителни достижения при отстояването на културната идея и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Хосе Карерас е в София за присъединяване в спектакъла Opera D`amore, който ще се състои на следващия ден в зала " Арена армеец ".

Сред присъствалите на церемонията на " Дондуков " 2 бяха министърът на културата Атанас Атанасов, участници в спектакъла, вицепрезидентът Илияна Йотова, брачната половинка на президента Десислава Радева.

" Приемете това отличие като израз на признателност и благодарност на нашето общество за вашите незабравими изяви на българската сцена, за другарските Ви усеща към България, за вашата поддръжка на младите български надарени реализатори ", се обърна президентът към Хосе Карерас, който дефинира като един от най-великите реализатори на всички времена, персона, спечелила международно почитание и самопризнание.

Президентът приветства участниците и уредниците на Opera D`amore с премиерата на дълго чакания театър. " Горд съм, че този културен план стартира точно от София ", сподели Румен Радев. Той уточни, че планът е удостоверение за градивното креативно съдействие, за визионерския жанр, съчетал по неповторим метод най-обичаните подиуми от класическата опера с съвременна, музикална и образна среда. По думите на президента звездната класа на изпълнителите и невероятния мащаб на спектакъла са поръчител за триумф.

Радев посочи, че на следващия ден на сцената, паралелно до реализатори митове в международното оперно изкуство, ще застанат и блестящите български реализатори, с цел да подарят на публиката едно незабравимо музикално преживяване.

" Изкуството е призвано да обогатява и да сплотява, а и високите художествени упоритости на плана са удостоверение за непреходната мощ на музиката и за безконечния блян към съвършенство ", сподели президентът, който е патрон на събитието. Той благодари на всички българи, които с труд и гений са взели присъединяване в концепцията за плана и в неговата реализация.

" Вярвам, че премиерата в София слага началото на незабравими срещи на международната аудитория с най-хубавото от оперната класика ", сподели още президентът.

Хосе Карерас съобщи, че за него е чест и наслаждение да одобри оценката от страна, с която е надълбоко обвързван, първо поради българските реализатори, с които е пял по целия свят. " Първият път, когато пристигнах в София, беше през 1990 година, когато с концерт отбелязахме рождения ден на доста специфичен човек и популярен актьор Николай Гяуров. След това имах опцията да пея с доста други български създатели. Имам страхотни връзки и с ваш футболист в Барселона, можете да се сетите за кого става дума ", показа на церемонията Карерас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР